Social

#boala wilson #fetita 5 ani #ciroza #deces

Fetita de cinci ani care a decedat, sufera de ciroza, nu de boala Wilson

Fetita de 5 ani, care a suferit un transplant hepatic la Institutul Clinic Fundeni, nu avea boala Wilson, cum s-a crezut initial. Potrivit medicilor, fetita avea ciroza.

 

Medicii nu stiu inca ce boala a dus-o pe micuta la stadiul de ciroza, insa vor afla in zilele care urmeaza, in urma testelor de autopsie.

"Am decis sa efectuam transplantul in urgenta, a avut indicatie de transplant, dar avea multiple probleme neurologice, hematologice. Acel copil, la 5 ani, avea 15 kg. Nu a fost o insuficienta de cauza misterioasa. In timpul transplantului, ficatelul era cirotic.

Era o boala care exista de cativa ani la fetita si care a dus la aceasta insuficienta acuta si care a necesitat transplant de urgenta. In zilele urmatoare vom afla si cauza cirozei" explica medicul Vlad Brasoveanu, seful sectiei Chirurgie si Transplant Hepatic, pentru antena3.ro.

Dupa transplant, starea fetitei s-a ameliorat si a putut fi detubata. Aceasta a vorbit cu parintii ei, insa la scurt timp starea micutei s-a inrautatit.

"Am reusit sa detubam pacienta si a fost extraordinar, pentru ca a putut vorbi putin cu mama, tata, dupa care au aparut modificari la nivelul tubului digestiv si pulmonar. A necesitat reintubarea si ulterior drenajul. Explicatiile le dam cu multa tristete, pentru ca fiecare vine la spital sa se faca bine", adauga Dana Tomescu, sefa sectiei ATI de la Fundeni, pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea