Social

#monumente funerare

Fabrica de monumente funerare de referinta in Romania, te invata cum sa alegeti corect un monument funerar

De la inceputul timpurilor, oamenii au cinstit memoria celor dragi care au trecut in nefiinta prin construirea unui monument funerar care va rezista in timp si va ramane o amintire vie pentru generatiile viitoare. Cele mai impunatoare monumente funerare sunt piramidele din Egipt si Taj Mahal din India. In prezent, aceasta traditie continua sa fie respectata si monumentele funerare sunt construite cu grija pentru a se incadra in spatiul disponibil din cimitire.

Mai devreme sau mai tarziu, vom avea datoria de a construi un monument funerar in cinstea celor dragi sau chiar pentru propria persoana, astfel incat sa nu lasam aceasta responsabilitate mostenire urmasilor nostri. Pentru a ne asigura ca acest proces este dus la bun sfarsit, este necesar sa ne informam cu privire la materialele disponibile, tipurile de forme si dimensiuni ale monumentelor funerare si sa cunoastem componentele implicate in constructia acestora.

De peste 15 ani, fabrica noastra produce monumente funerare de cea mai inalta calitate in Romania, bazandu-se pe materiale de exceptie si personal calificat cu o vasta experienta in domeniu. Cunostintele acumulate de-a lungul anilor, impreuna cu feedback-ul pozitiv primit de la clientii nostri multumiti, ne indreptatesc sa realizam un ghid complet de alegere a unui monument funerar, in care sunt abordate cele mai frecvente intrebari primite si se ofera raspunsuri clare si precise.

Care sunt componentele unei constructii funerare?

In ceea ce priveste organizarea unui loc de veci, trebuie avute in vedere doua aspecte distincte: partea subterana si constructia funerara situata la suprafata. Sectiunea subterana este cunoscuta sub denumirea de cripta, fiind realizata din beton si avand posibilitatea de a dispune de pana la trei niveluri suprapuse, astfel incat sa eficientizeze spatiul de inmormantare. Criptele sunt separate prin placi mobile din beton, pentru a facilita accesul la fiecare nivel in parte. Partea situata la suprafata cuprinde monumentul funerar, bordura de imprejmuire si capacul mormantului.

Din ce materiale se poate realiza constructia funerara si care este cel mai bun?

Exista trei tipuri de materiale utilizate pentru constructia monumentelor funerare: granit, marmura si beton. Fiecare material are particularitatile sale in functie de aspect, durabilitate, absorbtia apei si cost. Granitul este considerat cel mai recomandat material datorita durabilitatii sale ridicate, absorbtiei reduse a apei si costurilor de intretinere mici. De asemenea, granitul este disponibil in multe nuante diferite, astfel incat sa satisfaca gusturile tuturor. Marmura este un material popular datorita aspectului sau si disponibilitatii, dar durabilitatea sa este mai mica decat cea a granitului si are un coeficient ridicat de absorbtie a apei, ceea ce inseamna ca necesita o ingrijire atenta si se pateaza rapid. Betonul este cel mai economic material la achizitie, dar are un cost ridicat de intretinere din cauza absorbtiei mari a apei si a durabilitatii reduse. Monumentele funerare din beton sunt realizate prin turnare in diverse dimensiuni si forme.

Cum se personalizeaza un monument funerar si ce se graveaza in general pe acesta?

Fiecare monument funerar poate fi personalizat in functie de forma aleasa si de accesoriile dorite. Aspectul monumentelor funerare poate fi clasic, fiind decupate sub forma de cruce sau poate fi realizat intr-un mod unic, avand un aspect modern si fiind realizat pe comanda. Accesoriile monumentelor funerare includ de obicei vaze pentru flori si felinare pentru aprinderea candelelor, poze fotoceramice cu portretele celor dragi, decoratiuni din bronz si statuete. Monumentele funerare includ de asemenea gravarea numelor, datelor de nastere si deces, a epitafurilor alese si a marcarilor religioase precum "INRI".

Ce costuri implica achizitionarea unui monument funerar?

Pentru a achizitiona un monument funerar, trebuie sa luati in considerare costurile componentelor care alcatuiesc constructia, transportul si instalarea, precum si costul obtinerii autorizatiei de constructie, emise de catre administratia cimitirului sau de catre parohia arondata cimitirului ales. In functie de tipul si dimensiunea monumentului, costurile pot varia. Oferim o gama larga de constructii funerare, personalizate in functie de preferintele si bugetul clientilor nostri. Va invitam sa ne vizitati fabrica de monumente funerare pentru a vizualiza si evalua ofertele noastre. De asemenea, puteti solicita o evaluare online a costurilor pentru monumentele funerare dorite.

Cum se poate reconditiona o constructie funerara existenta?

Primul pas in reconditionarea unei constructii funerare existente este masurarea acesteia de catre unul dintre reprezentantii echipei noastre pentru a ne asigura ca evaluarea este facuta corect. Odata ce am identificat nevoile de reconditionare, putem proceda la slefuirea componentelor deteriorate sau inlocuirea acestora cu materiale noi, de inalta calitate. In cele mai dese lucrari de reconditionare, acoperim suprafetele din beton cu placi de granit sau marmura, sau inlocuim complet monumentele funerare deteriorate.

Inainte de a incepe lucrarile de reconditionare, analizam cu atentie starea monumentului si sugeram cele mai bune solutii pentru reabilitarea acestuia. De asemenea, putem oferi si servicii de restaurare si reparatii pentru monumente funerare vechi sau de patrimoniu, cu scopul de a le mentine intr-o stare optima pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Ce inseamna termenul de executie pentru un monument funerar?

In cazul in care se doreste achizitionarea unui monument funerar disponibil in stocul nostru, termenul de realizare a gravurilor si instalare este de maxim trei saptamani. In cazul lucrarilor mai complexe, in care se doresc materiale importate din afara Romaniei, termenul de executie poate ajunge pana la 120 de zile de la confirmarea comenzii prin semnarea contractului si achitarea unui avans de 50% din valoarea totala a acestuia. In timpul acestui proces, ne straduim sa mentinem o comunicare stransa cu clientii nostri pentru a le oferi actualizari privind progresul lucrarii si pentru a raspunde oricaror intrebari sau preocupari pe care le-ar putea avea.

Cum se comanda un monument sau o constructie funerara?

Comanda unui monument sau a unei constructii funerare presupune parcurgerea unor etape importante. In primul rand, se face alegerea materialelor si a formei pe care aceasta o va avea, urmata de selectia accesoriilor si specificarea numelor, gravurilor si a altor accesorii dorite. Dupa aceea, se completeaza fisa de comanda si se semneaza contractul intre parti, care va specifica suma totala si termenele de executie. Se achita avansul pentru inceperea constructiei, iar noi incepem productia. In acest timp, proiectul arhitectural va fi realizat impreuna cu simularile grafice, pentru a putea fi trimis spre aprobare. Dupa finalizarea lucrarii, se va face receptia si se va semna procesul verbal de predare-primire. In final, se achita diferenta din contract si se primeste garantia constructiei.

Care sunt recomandarie pentru intretinerea monumentelor funerare?

In vederea intretinerii monumentelor funerare, este important sa se ia in considerare materialul din care acestea sunt realizate. Monumentele funerare din granit sunt cele mai usor de intretinut, necesitand doar curatare periodica pentru a indeparta depunerile de praf. In cazul constructiilor din granit deschis la culoare, se poate aplica un tratament de impermeabilizare cu un produs chimic specific pentru a preveni aparitia petelor si a proteja suprafata de deteriorarea rapida in timp. Monumentele funerare din marmura necesita impermeabilizare obligatorie pentru a evita patarea si pentru a proteja suprafata de degradare si dezvoltarea de muschi si licheni. In cazul constructiilor din beton, este necesara o slefuire mecanica periodica pentru a compensa duritatea scazuta a materialului si coeficientul mare de absorbtie al apei.

De asemenea, este important sa se evite utilizarea produselor chimice agresive sau abrazive pentru curatarea monumentelor funerare, deoarece acestea pot afecta suprafata si pot cauza daune permanente. In schimb, se recomanda utilizarea unor solutii de curatare blande si a unei perii moi sau a unui burete pentru curatare.

In concluzie, pentru a mentine monumentele funerare intr-o stare buna de conservare, este important sa se acorde atentie tipului de material din care sunt realizate si sa se efectueze intretinerea corespunzatoare in functie de acestea.

Acest ghid a fost creat pe baza experientei noastre extinse de peste 15 ani in productia si instalarea monumentelor funerare. Fabrica noastra din Bucuresti este acum o sursa de incredere in Romania, deoarece am produs si instalat peste 5.000 de monumente funerare. Reputatia noastra excelenta in ceea ce priveste calitatea si serviciile oferite a fost confirmata de multumirea clientilor nostri. Speram ca acest material informativ va va ajuta sa realizati constructia funerara optima.

Daca doriti sa comandati un monument funerar personalizat si unic pentru a comemora persoana iubita, va invitam cu drag la fabrica noastra de monumente funerare Amintire Vie din Bucuresti. Oferim o gama variata de optiuni pentru constructia funerara si suntem pregatiti sa va oferim o consultatie gratuita pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere, in functie de preferintele si nevoile dumneavoastra. Echipa noastra de experti va poate sfatui cu privire la dimensiunile si materialele potrivite pentru monumentul dumneavoastra, astfel incat acesta sa se incadreze in bugetul si gusturile dumneavoastra.

FOTO: amintirevie.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea