Social

#faza scurta #codul rutier # amenzi soferi # schimbari codul rutier

Codul Rutier se schimba din nou! Noi amenzi pentru soferi! Ce trebuie sa stii despre folosirea fazei scurte

Codul rutier se schimba din nou. Soferii risca amenzi usturatoare in cazul in care nu respecta noile reguli de circulatie.

 

In noul act este prevazuta folosirea corecta a fazei scurte. Nerespectarea acesteia va duce la aplicarea de amenzi usturatoare pentru soferi.

Potrivit noilor reglemntari din Codul Rutier, soferii trebuie sa foloseasca faza scurta pe toate drumurile publice, respectiv si pe cele nationale sau judetene, nu doar pe autostrazi, drumuri expres sau europene.

Noua propunere legislativa a trecut deja de Camera Deputatilor, ca for decizional. Aceasta urmeaza sa fie promulgata si publicata in Monitorul Oficial, iar din acel moment, cei care nu respecta noua reglementare se vor alege cu amenzi usturatoare.

Noua reglementare privind folosirea fazei scurte sau a luminilor penru circulatie diurna se aplica tuturor autovehiculelor, incluiv utilajelor agricole care circula "pe toate categoriile de drumuri publice". 

In momentul de fata, aceasta obligatie se aplica doar celor care circula pe autostrada, drumuri expres sau drumuri europene (notate cu E), nu si pentru celor care circula pe drumurile nationale (notate cu DN) ori drumuri judetene (notate cu DJ).

Aceasta propunere legislativa este destinata completarii legislatiei nationale din domeniul circulatiei rutiere, in conditiile in care, in multe tari europene, legislatia rutiera stabileste obligatia de a folosi luminile de intalnire in afara localitatilor, indiferent de tipul drumului, acest lucru avand ca scop reducerea numarului de accidente auto, scrie avocatnet.ro.

Soferii care nu vor respecta noile reglementari, risca amenzi usturatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea