Social

# explozie fabrica spania # explozie puternica #spania

Explozie puternica la o fabrica din Spania! Doi morti, dintre care un roman, si 250 de copii evacuati VIDEO

O explozie puternica a avut loc joi, la o fabrica de biodiesel din Spania. Fabria era situata in regiunea nord-estica La Rioja. Cel putin doua persoane, dintre care si un roman, si-au pierdut viata in timpul exploziei. In acelasi timp, 250 de copii au fost evacuati din zona. Acestia se aflau intr-o excursie in Tierra Rapaz, aflata in apropiere de fabrica.

 

Printre persoanele decedate se afla si un roman in varsta de 41 de ani, din Ungureni, Maramures, dar si un spaniol, fiul patronului, potrivit Observator.  Alte 21 de persoane au au avut nevoie de ingrijiri medicale. 

Romanul era casatorit si locuia in Spania, alaturi de sotie si cei doi copii, de mai multi ani.

Pe retelele de socializare, presa locala, a publicat imagini cu un nor des de fum si fabrica, in flacari.

 

 

 

 

Cele doua persoane care au decedat in urma expoziei, se aflau chiar in zona in care s-a produs deflagratia. Acolo se aflau patru rezervoare cu biosiesel de aproximativ 400 de metri cubi fiecare.

Una dintre acestea a fost transferata la Spitalul Calahorra, dar a fost deja externata. Alte 20 de persoane au fost tratate in imprejurimile centralei din cauza inhalarii de fum si a starilor de anxietate, toate fara consecinte, potrivit datelor Guvernului Riojan.

Unul dintre depozite a explodat si le-a afectat pe celelalte trei, unde au existat crapaturi si scurgeri. Riscul nu este doar pentru zona in care s-a produs exploziea. Potrivit elmundo.es, trebuie monitorizate doua zacaminte din apropiere, dar nu adiacente, care contin aproximativ 1.800 de metri cubi de metanol si inca 400 de metri cubi de metilat.

Momentan nu se cunosc cuzele exploziei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea