Social

# explozie calimanesti # explozie puternica #explozie

Explozie puternica la Calimanesti! S-a format o ciuperca de foc, ca la Crevedia! Patru morti si 5 raniti

O explozie puternica a avut loc in noaptea de miercuri spre joi in Calimanesti. Tragedia s-a produs in jurul orei 1:10. La acea ora muncitorii lucrau la Autostrada Moldovei. Pentru a o finaliza la timp, muncitorii lucrau in trei schimburi, inclusiv noaptea.

Explozia s-a produs in momentul in care muncitorii au lovit o conducta de gaze, in jurul orei 1:10. Primul apel la numarul de urgenta a fost dat la 1:12. In doar trei minute, serviciul de urgente a primit peste 50 de apeluri care anuntau deflagratia.

Din pacate, in urma exploziei patru persoane si-au pierdut viata si alte 5 au fost ranite.

Unul dintre barbatii raniti, in varsta de 61 de ani, a suferit arsuri pe 65% din suprafata corpului. O alta persoana, un barbat in varsta de 53 de ani, a suferit arsuri pe 53% din suprafata corpului. Ambii barbati au fost preluati de ambulante ale SAJ cu medici si transportate la Aeroportul Bacau de unde au fost preluate de elicoptere SMURD si transportate la Bucuresti. Barbatul in varsta de 61 de ani a ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni, in timp ce barbatul de 53 de ani a ajuns la Spitalul Floreasca.

Restul ranitilor s-au deplasat cu mijloace proprii la spital.

Cum s-a produs dezastrul de la Calimanesti

Prefectul de Vrancea a anuntat ca un utilaj ar fi lovit o conducta de gaze.  Acesta a mai adaugat ca muncitorii nu ar fi sapat la o distanta mai mare de 30 de centimetri in pamant, astfel ca cel putin teoretic nu ar fi trebuit sa se gaseasca o conducta de gaze la suprafata.

“In urma cercetarilor efectuate, s-a constatat ca a fost vorba despre o explozie urmata de incendiu din cauza fisurarii magistralei de transport gaze naturale si aparitia scanteilor mecanice, urmare a executarii lucrarilor pe santierul autostrazii A7”, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Vrancea, Florin Olaru, citat de Agerpres.

FOTO: b365.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea