Social

#teste vaccin HIV # vaccin hiv #hiv #moderna

Exista speranta! Moderna a demarat testele clinice pentru un vaccin impotriva HIV

Moderna a inceput testele clinice pentru un vaccin impotriva HIV, pe baza de ARN mesager. Primele doze au fost deja administrate mai multor persoane, potrivit unui comunicat al companiei americane de biotehnologie Moderna.

 

Studiul clinic de faza 1 va fi realizat in Statele Unite ale Americii pe 56 de adulti sanatosi, seronegativi, a anuntat compania Moderna si organizatia International AIDS Vaccine Initiative, relateaza AFP.

Timp de patru decenii, oamenii de stiinta au incercat sa dezvolte un vaccin impotriva HIV, insa fara succes. Aceasta boala necrutatoare ucide anual sute de mii de persoane. Succesul recent al tehnologiei ARN mesager este insa, aducator de sperante. 

Vaccinul produs de Moderna are rolul de a educa limfocitele B, care fac parte din sistemul nostru imunitar, sa produca anticorpi bnAb. Vaccinul va fi administrat in doua doze.

„Productia de (anticorpi) bnAb este considerata un obiectiv al vaccinarii anti-HIV, si este vorba despre un prim pas in acest proces", se arata in comunicat.

„Va fi nevoie si de alti imunogeni pentru a ghida sistemul imunitar pe calea (corecta), insa aceasta combinatie intre stimulare si un rapel ar putea fi primul element cheie al unei posibile scheme de vaccinare impotriva HIV", a declarat David Diemert, responsabil stiintific al testului clinic la unul din cele patru locuri unde se desfasoara aceasta din urma, Universitatea George Washington, potrivit realitatea.net.

Imunogenii utilizati au fost dezvoltati de organizatia de cercetare stiintifica International AIDS Vaccine Initiative (IAVI) si Scripps Research Institute, cu sprijinul fundatiei Bill & Melinda Gates, al Institutului National de Boli Infectioase din SUA (NIAD) si Moderna, mai scrie sursa citata de Agerpres.

Acestia au facut primele teste anul trecut, rezultatele aratand raspunsul imun dorit la cateva zeci de persoane care au participat la studiu. Apoi, acestia au inceput colaborarea cu Moderna pentru dezvoltarea unui ser.

„Avand in vedere viteza cu care pot fi produse vaccinuri pe baza de ARN mesager, aceasta platforma ofera o abordare mai flexibila si mai receptiva la testarea si proiectarea vaccinurilor", se mai arata in comunicat.

FOTO: europeanpharmaceuticalreview.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea