Social

#izvorul tamaduirii 2023 #vinerea luminata 2023 #sarbatoare mare #credinciosi #izvorul tamaduirii

Este sarbatoare mare astazi! Credinciosii sarbatoresc Izvorul Tamaduirii 2023. Ce NU trebuie sa faci in aceasta zi. Traditii si superstitii de care sa tii cont daca vrei sa-ti mearga bine

Este sarbatoare mare astazi. Credinciosii sarbatoresc Izvorul Tamaduirii 2023 sau Vienrea Luminata. Este o zi plina de semnificatii religioase, in jurul careia s-au conturat o serie de traditii si superstitii de care credinciosii tin cont inca din vremuri stravechi. 

 

Potrivit credintei populare, in Saptamana Luminata, de la Inviere pana la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Se spune ca toti cei care mor in aceasta saptamana ajung direct in Rai. 

Traditii si supertitii de Izvorul Tamaduirii 2023

Legendele spun ca in aceasta zi Maica Domnului a construit o fantana care avea apa doar in Vinerea Luminata, caci acea apa era datatoare de viata.

Credinciosii vin in aceasta zi la biserica pentru a lua parte la slujba de sfintire a apei, cunoscuta si sub numele de Aghiasma Mica, ce poate fi bauta tot timpul anului.

In traditia populara, se crede ca bolnavii care beau apa sfintita din ziua praznicului dimineata, inainte de micul dejun, se inzdravenesc.

Ce NU trebuie sa faci in ziua de de Izvorul Tamaduirii

In Vinerea Tamaduirii, femeile nu trebuie sa spele sa calce sau sa croiasca imbracaminte, pentru ca se spune ca lucrul facut in ziua sfanta nu va fi de folos si nu va fi terminat niciodata.

Locuri cu ape tamaduitoare in Romania

Maica Domnului a daruit poporului roman izvoare tamaduitoare. Printre acestea se numara: Manastirea Ghighiu din judetul Prahova, biserica "Buna Vestire" din Braila, Manastirea Nucet - Dambovita, Manastirea Dervent, Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, Manastirea Horaicioara din judetul Neamt, Manastirea Glavacioc din judetul Arges si Manastirea Brancoveni din judetul Olt, Manastirea Izbuc din Bihor, Manastirea "Sfanta Ana" - Rohia din judetul Maramures.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea