Social

#epava costinesti #epava #costinesti

Epava de la Costinesti risca sa se prabuseasca. Va deveni doar o amintire daca nu se actioneaza rapid

Epava de la Costinesti, care a devenit atractia principala a statiunii, risca sa se prabuseasca din cauza eroziunii si a degradarii. Nava Evanghelia a devenit emblema statiunii. Esuata cu zeci de ani in urma, nava aflata sub pavilion gecesc se afla inca la 1,5 kilometri de plaja nordica a statiunii.

De-a lungul anilor, epava a avut de suferit. In 2012, corpul navei a cedat si castelul s-a prabusit in interior. Doi ani mai tarziu, in 2014, o furtuna cu valuri de 10 matri si rafale de vant de peste 70 de km/h a dus la ruperea in doua a structurii metalice.  

Riscul de degradare este din ce in ce mai mare, iar specialistii avertizeaza ca, in cazul in care nava nu este restaurata rapid, ar putea deveni un pericol pentru turisti.  Mai mult, aceasta ar putea deveni doar o amintire.

Desi exista si un proiect pentru refacerea structurii de rezistenta, dar si renovarea si amenajarea epavei ca punct turistic, pana in acest moment lucrarile nu au fost demarate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea