Social

#limba engleza #internet #limba #vocabular #cuvinte

Engleza, prima limba cu un milion de cuvinte

Limba engleza a atins numarul impresionant de un milion de cuvinte . Engleza devine astfel limba cu cele mai multe cuvinte dintre toate limbile vorbite, conform site-ului Global Language Monitor.

Proiectul web GLM a ajuns la aceasta concluzie folosind o formula matematica, care estimeaza frecventa de aparitie a cuvintelor. Inventatorul proiectului de numarare a cuvintelor a fost criticati de lingvisti care sustin ca evolutia permanenta a limbii impiedica o numaratoare .

Paul J.J. Payack, presedintele si analistul sef al site-ului considera extrem de important acest prag prin prismalimbii engleze ca o limba mondiala.

"A devenit o limba populara. Celelalte limbi, precum franceza, isi ridica ziduri mari de protectie in jur, pe cand engleza , ii invita pe ceilalti sa o cunoasca. Limba engleza are traditia de a "inghiti" cuvinte noi intregi. Celelalte limbi doar le traduc", a explicat Paul J.J. Payack, citat de Gandul.

Nu toate cuvintele din engleza au fost incluse in numaratoare. Este necesar ca orice cuvant nou sa aiba sens in cel putin 60% din lume pentru a putea fi inclus in proiect. Astfel, termenii stiintifici folositi de grupuri restranse de oameni nu au fost numarate.

Global Language Monitor a ajuns la numarul de un milion in urma cercetarii a mii site-uri internet, dictionare online, publicatii academice si articole. Pentru a putea fi incluse, cuvintele au nevoie de un minim de 25.000 de aparitii online.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea