Social

#atentat #bomba #pakistan #onu #morti #hotel #talibani #al-qaida

11 morti in urma unui atentat sinucigas in Pakistan

Atacul sinucigas de marti seara de la un hotel de cinci stele din Peshawar, in nord-vestul Pakistanului, a ucis 11 oameni, dintre care doi straini, unul angajat al ONU.

Ministrul informatiei din provincie , Mian Iftikhar Hussain, a confirmat moartea celor doi, dar nu a oferit detalii despre identitatea lor.

Atacul a fost organizat de cel putin trei persoane care au intrat cu forta in parcarea hotelului, la volanul unei masini incarcata cu peste 500 de kilograme de explozivil, cu care s-au izbit in viteza de un zid al cladirii. Atacul a demolat aproape complet aripa de vest a hotelului.

Ministrul provincial pentru caritate islamica, Zarshaid Khan, a declarat ca bomba a fost detonata in timp ce la hotel se desfasura o reuniune a unor donatori straini care strangeau fonduri pentru refugiatii din valea Swat , informeaza Cotidianul.

Cel putin 52 de persoane au fost ranite in atentat. Acesta este a saptea actiune terorista din ultima luna din orasul Peshawar. Situat in nord-vestul tarii, orasul cu 2,5 milioane de locuitori, nu este situat departe de zonele in care armata se lupta cu trupele talibanilor, cu legaturi cu al-Qaida.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea