Social

#elvetia #andorra #lichtenstein #belgia #austria #luxemburg #secret bancar #paradis fiscal

Elvetia, Andorra si Lichtenstein "relaxeaza" secretul bancar

Elvetia, Andorra si Lichtenstein au acceptat "relaxarea" secretului bancar. Tarile vor coopera cu alte state in cazuri de fraude fiscale.

Cele trei state, considerate de unii "paradisuri fiscale", au acceptat insistentele G20 pentru mai multa transparenta. Presedintele american Barack Obama a acuzat lipsa de supraveghere a fluxurilor financiare internationale drept una dintre cauzele crizei financiare.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica ( OECD ) considera cele trei tari "paradisurile fiscale necooperante". Acum ele se alatura altor trei membri UE - Austria, Belgia si Luxemburg - considerate "cooperante".

Elvetia si cele doua state mici nu vor oferi datele automat la solicitarea altui guvern. Ele vor elibera informatiile dupa o ancheta "de la caz la caz" si "pe baza unei cereri concrete si justificate", informeaza Gandul.

"Renuntarea la folosirea abuziva a unor dispozitii in materie de secret bancar ce faciliteaza frauda fiscala se integreaza intr-o directie mai generala care vizeaza asanarea unuia dintre cele mai obscure aspecte ale unei economii globalizate", a spus Angel Gurría, secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea