Social

#simon bolivar #venezuela #papusa #jucarii #chavez

Chavez le face copiilor venezueleni papusi cu Simon Bolivar

Hugo Chavez vrea sa ii invete istorie pe copii din Venezuela prin jucarii . Astfel, presedintele venezuelean a anuntat ca in loc de jucariile americane de genul Superman sau Batman, micutii din tara sa se vor juca cu papusi infatisandu-i pe Simon Bolivar si Francisco Miranda.

Chavez a marturisit ca ideea fabricarii unor papusi care sa ii reprezinte pe cei doi eroi locali le-a apartinut fiicei sale si unui pictor apropiat familiei. Astfel cei doi au proiectat papusi care ii reprezinta pe eroii preferati ai lui Chavez, Simon Bolivar si Francisco Miranda, care vor fi produse si pentru copii din Venezuela.

Initiativa se constituie intr-o "batalie impotriva lui Superman, a lui Batman, a lui Robin", care sunt in ochii liderului sud-american simboluri ale "imperialismului american".

Presa internationala aminteste faptul ca presedintele venezuelean are o papusa facuta dupa chipul sau, care a fost scoasa pe piata in 2005 si este una dintre cele mai cerute figurine pe piata locala de jucarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea