Social

#furtuna bucuresti #cod portocaliu furtuna #vijelii #grindina #bucuresti

Dupa canicula vin furtunile! Cod portocaliu de ploi, grindina si vijelii. Ce se intampla in Bucuresti

Dupa zile intregi cu temperaturi insuportabile, vremea se schimba radical. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea care vizeaza averse torentiale, vijelii, descarcari electrice si grindina. Iata cum va fi vremea in urmatoarele ore in tara si in Bucuresti.

 

COD GALBEN vreme rea

In intervalul 30 august, ora 10 – 31 august, ora 02, numeroase judete din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica, fiind vizate vijelii, ploi torentiale si grindina.

 „In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului (rafale de 55...65 km/h) si izolat vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 25...30 l/mp si izolat peste 40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 30 august, ora 12 – 30 august, ora 23, mai multe judete din estul, nod-estul si sud-estul tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea, fiind vizate vijelii, descarcari electrice, ploi torentiale si grindina.

„In nordul si estul Munteniei, estul Transilvaniei si in Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Vor fi intensificari ale vantului (rafale in general de 70...80 km/h), pe arii restranse vijelii puternice, averse torentiale, descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 35...40 l/mp si izolat peste 50...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 02:00, in Bucuresti vremea va fi calduroasa si instabila dupa-amiaza si seara, cand temporar innorarile se vor accentua si vor fi averse (10...15 l/mp, izolat posibil peste 20 l/mp), descarcari electrice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 55...60 km/h si vijelie. Temperatura maxima va fi de 32...33 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea