Social

# traditii si superstitii #obiceiuri #florii #traditii

Duminica de Florii – traditii si superstitii de care sa tii cont

Duminica, 12 aprilie, crestin-ortodocsii sarbatoresc, Floriile, cea mai mare sarbatoare dinaintea Pastelui. Aceasta zi este marcata cu o serie de traditii si obiceiuri de care toata lumea trebuie sa tina cont.

Cea mai populara traditie, pe care multa lume o respecta, spune ca fiecare crestin trebuie sa aduca in casa crengi de salcie. Aceasta aminteste de primirea lui Iisus in Ierusalim, cu crengute de maslin.

Potrivit traditiei, salcia trebuie pastrata in casa pentru a-i feri de rau pe cei care locuiesc in ea si pentru a tine necazurile la distanta.

In unele zone din tara, fetele mari aseaza sub perna flori si muguri de salcie sfintiti, alaturi de o oglinda, pentru a visa chipul ursitului, in timp ce apicultorii inconjoara cu ele stupii, iar agricultorii ingroapa matisorii in brazda, pentru a avea o recolta buna.

De asemenea, despre salcia sfintita se spune ca are rolul de a feri recoltele de foc si de inundatii, de grindina si alte pericole ale naturii.

Se mai spune ca, daca mananci mugurii de salcie, te vindeci de orice boala. 

Exista insa si o conditie importanta. Pentru a putea avea puteri tamaduitoare, ramurile de salcie trebuie culese doar in dimineata de Florii si nu inainte. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea