Social

#coronavirus #magazin #supermarket #cumparaturi # infectare coronavirus

Coronavirus in supermarketuri? Te expui la riscuri cand faci cumparaturi?

Multe persoane se gandesc cu teama sa mearga la cumparaturi si se intreaba la ce riscuri se supun in momentul in care ajung in magazin sau supermarket. Virusologii germani au facut studii care vin sa ne linisteasca. Potrivit acestora, nu exista dovezi ca te poti infecta cu noul coronavirus la cumparaturi.

Hendrik Streeck, un virusolog german, care a studiat modul in care se raspandeste SARS-CoV-2 (virusul responsabil pentru pandemie) a ajuns la concluzia ca noul coronavirus nu se ia atat de usor pe cat crede lumea de la supermarket, restaurant sau de la coafor.

“Nu exista niciun risc semnificativ de a lua virusul atunci cand mergi la cumparaturi. Focarele severe ale infectiei au fost intotdeauna rezultatul faptului ca oamenii au fost mai apropiati pe o perioada mai lunga de timp, de exemplu petrecerile apres-ski din Ischgl, Austria”, a spus Hendrik Streeck, director al departamentului de Cercetare HIV al Universitatii din Bonn, citat de ProTV.

“Pentru a lua virusul, ar trebui ca cineva sa tusesca in palma, apoi imediat sa atinga manerul usii, iar apoi altcineva sa vina sa il atinga destul de repede si sa isi puna mana pe fata”, adauga virusurologul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea