Social

#ambulanta #pacient #romania

Doua ore in ambulanta pentru un roman bolnav

Un barbat din Cluj a fost internat in spital abia dupa interventia subsecretarului de stat Raed Arafat . Pacientul suferea de insuficienta respiratorie si a fost tinut timp de doua ore in Salvare pentru ca medicii din mai multe clinici de urgenta au refuzat sa-l interneze pentru ca nu aveau un aparat de ventilatie .

Dumitru Miron a facut o criza in noaptea de luni spre marti iar familia a chemat Salvarea. Dupa ce la Baia-Mare s-a constatat ca se afla in stare grava , medicii de acolo au decis sa fie trimis la Cluj, pentru a-i fi acordata o “asistenta medicala superioara”. Odata ajunsi acolo insa, barbatul si familia sa, care l-au insotit, au avut de infruntat refuzul medicilor de a-l interna.

Potrivit Evenimentul Zilei, medicul de garda de la Clinica de Chirurgie Toracica din Cluj-Napoca a refuzat sa-l interneze, spunandu-i ca spitalul nu are decat un aparat de ventilatie si ca nu poate sa scoata un pacient si sa puna altul. “La Cluj nu ne-a preluat nimeni deoarece medicii au spus ca nu au fost anuntati ca pacientul trebuie asistat de ventilator”, a declarat Mihaela Hoban, fiica pacientului.

Potrivit medicilor clujeni, cadrele medicale de la Baia Mare care au trimis pacientul catre Cluj trebuiau sa anunte ca pacientul trebuie ajutat sa respire cu un aparat de ventilatie. “Un astfel de aparat costa cateva zeci de mii de euro, iar la spitalul nostru este doar un aparat. Daca apare vreo urgenta, apelam la alte spitale sau la UPU, pentru ca in Cluj exista multe astfel de aparate”, a spus doctorul Vasile Muresan, directorului Spitalului de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca. 

Norocul lui Dumitru Miron a fost ca fiica sa a reusit sa intervina la subsecretarul de stat Raed Arafat. Dupa ce a fost sunat de catre Mihaela Hoban, Arafat a intervenit la Cluj iar barbatul a fost internat la Unitatea de Primiri Urgente 1 (UPU) din Cluj. Dupa aceea, subsecretarul de stat a anuntat un control disciplinar la Cluj, spunand ca este inadmisibil ca o urgenta sa fie rezolvata abia dupa interventia Ministerului Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea