Social

# tik tok interzis #tik tok #donald trump

Donald Trump vrea sa interzica TikTok in SUA

Donald Trump vrea sa interzica TikTok in SUADonald Trump, presedintele SUA, a declarat, vineri, ca vrea sa interzica aplicatia TikTok in SUA, noteaza CNN.

„In ceea ce priveste TikTok, ii interzicem in Statele Unite”, a declarat Donald Trump, in timp ce se afla la bordul avionului Air Force One.
„Ei bine, am aceasta autoritate”, a completat presedintele american.

Potrivit personalului din Administratia Trump care se ocupa de acest subiect se astepta ca presedintele sa semneze un ordin care sa forteze ByteDance, compania care detine platforma, sa vânda operatiunile TikTok catre SUA.

Miscarea ar duce la rezolvarea chestiunilor de siguranta nationala in legatura cu aplicatia. ByteDance a inceput deja sa faca unele schimbari si considera sa vânda pachetul de actiuni majoritare. insa, Donald Trump a respins ideea unei tranzactii.
Potrivit The New York Times, Microsoft considera sa cumpere actiunile, dar gigantul american a refuzat sa faca declaratii pe acest subiect, relateaza CNN Business.

Criticii aplicatiei spun ca TikTok colecteaza informatiile utilizatorilor din SUA, care ajung la guvernul comunist de la Beijing. Platforma a spus ca serverele sale sunt in afara Chinei si ca, oricum, ar refuza orice cerere de informatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea