Social

# coronavirus bucuresti # alexandru rafila

Alexandru Rafila, despre numarul mare de infectari cu coronavirus din Bucuresti

In ultimele zile, numarul cazurilor noi de imbolnaviri a crescut alarmant in Romania. Bucurestiul s-a transformat intr-un adevarat focar, joi fiind inregistrat un record: 223 de infectari noi.

Alexandru Rafila, presedintele Societatii de Microbiologie, a explicat de ce a crescut atat de mult numarul imbolnavirilor in Capitala.

„O explicatie care sa fie 100 la suta credibila ar putea fi facuta în urma unui studiu, pentru ca nu poti decât sa fii subiectiv, omul nu e suficient de obiectiv ca sa poata sa dea un astfel de raspuns”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, la Digi24.

„Eu va spun ce cred eu. Bucurestiul este un oras dinamic, oameni din toata tara vin si pleaca din Capitala, bucurestenii sunt si turisti în zonele foarte aglomerate, pe Valea Prahovei, Brasov si litoral. si atunci, datorita acestei dinamici a populatiei, sigur ca si probabilitatea de transmitere a infectiei este mai mare. Cred ca aceasta explicatie este aproape de adevar”, a mai spus Alexandru Rafila.

El a spus ca aceasta explicatie ar trebui sa fie foarte bine analizata, pentru ca masurile de prevenire sa poata fi eficiente. Alexandru Rafila a precizat ca nu se refera la numai la purtarea mastii în spatii deschise sau reducerea programului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea