Social

#salarii #romani #economii

Doar 3 din 10 romani reusesc sa faca economii. Restul traiesc de la o luna la alta

Populatia Romaniei se descurca tot mai greu cu banii. Doar 3 din 10 romani reusesc sa faca economii si sa stranga bani din salariu.

Un studiu realizat recent de o platforma de recrutare, arata ca peste 40% dintre persoanele intervievate ar avea nevoie de 250.000 de euro pusi deoparte ca sa se poata pensiona.

"Acest lucru este normal pentru ca exista efectul cresterilor de preturi. Ganditi-va ca pe toti ne-a lovit inflatia intr-un fel sau altul. 

Preturile au crescut peste tot, iar asta inseamna ca puterea de cumparare a scazut, pentru ca salariile nu au crescut in acelasi ritm cu scumpirile.

Motiv pentru care sa pui bani deoparte, pentru 80% din populatia tarii, este o misiune imposibila.

Salariul mediu la nivel nationale este undeva pe la 3.000 de lei. Din acesti bani trebuie sa dai cam 60% pe utilitati, facturi si tot felul de lucruri. Mai sunt banii pentru alimentatie si ramai cu nimic.”, a declarat analistul economic, Adrian Negrescu, la Antena 3 CNN.

Economiile nu trebuie sa fie tinute la saltea

Economistul a vorbit si despre modul in care sunt economisiti banii. Cei care reusesc sa stranga bani nu trebuie sa-I tina la saltea, deoarece se depreciaza in timp. Potrivit acestuia, banii trebuie tinuti intr-un cont bancar, cu dobanda, sau investiti.

“Banii nu ar trebui tinuti la saltea, ar trebui tinuti ori intr-un cont bancar, depozit ca sa castigam dobanda sau sa investim in titluri de stat.

Nu tineti banii la saltea pentru ca se depreciaza in contextul inflatiei. Incercati sa plasati banii in lucruri cu dobanda", a mai adaugat Adrian Negrescu, pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea