Social

#binedispunere #condus

Divertismentul la volan: cum te relaxezi si te binedispui cand conduci

Masinile moderne sunt dotate cu o serie de functii care sporesc confortul si gradul de siguranta pentru soferi si pasageri deopotriva. Pe langa acestea, tot mai multe automobile beneficiaza de functii dedicate divertismentului, cu ajutorul carora sa poti sa ai calatorii mai placute, ascultand muzica preferata, stirile zile sau podcasturi interesante. Astfel, drumurile tale nu mai trebuie sa fie doar deplasari dictate de nevoie, ci pot fi momente de relaxare, in care te bucuri cu adevarat de placerea calatoriei.

Afla in continuare mai multe despre aplicatiile care iti permit sa ramai conectat si sa ai acces la informatii utile si divertisment chiar in interiorul masinii tale.

De ce merita ca masina ta sa aiba un sistem de infotainment

Cand pornesti la drum cu masina, principalul scop este sa ajungi cu bine la destinatie. Pe de alta parte, cand calatoria planificata este una mai lunga, iti doresti ca aceasta sa fie pe cat se poate de placuta si relaxanta. Una dintre inovatiile create in acest scop este sistemul de infotainment. Conceput sa ofere conducatorului auto toate informatiile necesare cu privire la drum, poate fi in acelasi timp si o sursa de divertisment. Practic iti ofera posibilitatea de a conecta masina cu dispozitive precum smartphone-uri sau USB-uri, pentru a accesa aplicatiile preferate, a asculta muzica sau a tine legatura cu prietenii. Totul fara a-ti lua mainile de pe volan si privirea de la drum.

Un automobil care iti pune la dispozitie astfel de optiuni de divertisment este noul Opel Grandland, care este dotat cu cea mai recenta varianta de panou complet digital Pure Panel. Dispunand de un ecran multimedia de pana la 7” si un ecran tactil de navigatie de 10”, automobilul iti permite sa ramai conectat la drum si sa te distrezi simultan.

Poti conecta usor smartphone-ul prin aplicatiile AppleCarPlay sau AndroidAuto, pentru a avea acces tot timpul la harti, servicii de mesagerie si streaming audio. Asta inseamna ca, printr-o simpla atingere a ecranului sau prin comanda vocala, poti initia apeluri, poti alege postul de radio preferat pentru a fi la curent cu ultimele stiri sau poti vedea fisiere video. In acelasi timp, ai posibilitatea sa vizualizezi traseul pe care il parcurgi si sa afli informatii despre trafic.

Contactul permanent cu cei apropiati  este important, asa ca Opel Grandland este dotat si cu un doc de incarcare wireless, tocmai pentru a rezolva problema telefoanelor care se descarca exact cand ai mai mare nevoie de acestea. Datorita sistemului inductiv de incarcare wireless, nu mai ai nevoie de nici un cablu de conectare. E suficient ca smartphone-ul tau sa fie compatibil cu sistemul, dar de acest lucru te poti interesa din timp, contactand distribuitorul Opel pentru informatiile necesare.

Ce sunt serviciile dedicate conectivitatii si asistentei auto

Pentru ca drumurile tale sa fie atat placute, cat si sigure, poti sa optezi pentru un automobil care iti permite sa controlezi fiecare aspect al calatoriei. Serviciile de asistenta auto iti permit sa vizualizezi diferite informatii legate de starea masinii, sa setezi sistemul de climatizare sau sa reactionezi rapid in cazul in care ai un accident.

Un exemplu in acest sens este reprezentat de serviciile inteligente Opel Connect, ce cresc nivelul de siguranta si confort atunci cand te afli la volan. Acestea includ functii precum:

  • Apel de urgenta automat in cazul unui accident
  • Apel pentru recuperarea masinii si asistenta rapida
  • Stare a automobilului si informatii privind starea acestuia
  • Setarea aerului conditionat, programarea si gestionarea incarcarii, verificarea nivelului bateriei, in cazul masinilor Opel electrice
  • Navigatie in timp real, cu informatii din trafic, informatii privind parcarea, preturile carburantului, datele meteo si avertizari privind siguranta auto
  • Detalii despre pozitia autovehiculului si ghidare catre acesta

Astfel de functii pot contribui la o calatorie cu adevarat relaxata, in timpul careia stii ca te poti baza pe masina ta si ca ai alaturi un adevarat asistent inteligent, care simplifica radical condusul.

Ce sisteme de divertisment iti ofera automobilele Opel

Daca vrei sa te bucuri si tu de calatorii reusite, automobilele Opel iti pun la dispozitie diverse variante de sisteme de divertisment, ce imbina utilul cu placutul. Iata mai multe detalii despre acestea:

Sistemul R 4.0 IntelliLink

Conceput special pentru ca tu sa ai parte de o calatorie sigura, te ajuta sa ajungi la destinatie utilizand cel mai scurt drum. In acelasi timp, iti ofera o experienta placuta si relaxanta, prin posibilitatile de divertisment pe care ti le pune la dispozitie. Este disponibil pe modelele Opel Crossland X si Opel Grandland X si vine cu o serie de beneficii:

  • Poti asculta programe de radio AM/FM standard si DAB optional
  • In caz ca vrei sa asculti muzica, posibilitatile de redare sunt multiple: prin USB, Bluetooth sau prin aplicatiile Apple CarPLay si Android Auto.
  • Pentru a putea apela sau raspunde in siguranta la telefon in timp ce conduci, dispui de o interfata Bluetooth pentru functia apeluri hands free. De asemenea ai acces la agenda telefonica si lista de apeluri pentru o comunicare eficienta.
  • Prin integrarea smartphone-ului prin Apple CardPlay si Android Auto aplicatii precum, harti, streaming audio, telefon, mesaje, comanda vocala vor fi afisate pe display, astfel ca vei avea un acces rapid si facil la ce te intereseaza.
  • Ai acces la serviciile de asistenta si control din gama Opel Connect.

Sistemul Multimedia cu ecran tactil de 7"

Este disponibil pe modele de Opel precum Crossland, Combo, Zafira Life si Vivaro, unde iti cupleaza smartphone-ul la masina si iti ofera acces la diferite functii centrate pe siguranta si pe o experienta placuta de condus:

  • Poti asculta posturile de radio preferate sau ai posibilitatea sa redai muzica prin USB, Bluetooth®, Apple CarPlayTM2 si Android AutoTM2.
  • Initiezi sau primesti apeluri fara a fi nevoie sa iti iei mainile de pe volan. Ai acces inclusiv la agenda sau la ultimele apeluri realizate.
  • Integrezi facil smartphone-ul prin Apple CarPlayTM2 si Android AutoTM2, astfel incat sa ai acces la mesaje, harti si apeluri prin afisajul autovehicului. De asemenea, poti folosi comanda vocala pentru Siri sau Google Voice.
  • Accesezi serviciile de asistenta Opel Connect.

Modelele noi de Opel sunt dotate cu tehnologii avansate de divertisment si navigatie, care te ajuta sa te bucuri de calatorii sigure si placute. In functie de modelul ales, sistemele de infotainment pot varia, insa toate sunt create cu accent pe experienta ta de condus, astfel incat aceasta sa fie de fiecare data reusita.

FOTO: opel.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea