Social

#oceangate #epava titanic #judecată #titanic #soti

Decizia sotilor care au dat in judecata OceanGate, firma care ducea turisti la epava Titanicului: „In lumina acestor evenimente tragice...”

Dupa ce au chemat in judecat compania OceanGate, Marc si Sharon Hagle, un cuplu din Winter Park, Florida, au decis acum sa renunte la proces. Cei doi soti fusesera printre cei care platisera un avans pentru o excursie catre Titanic la bordul unui submersibil similar cu cel care s-a scufundat la o adancime de 4.000 de metri. Acestia au achitat o suma semnificativa in anul 2018.

Cu toate acestea, excursia a fost amanata de mai multe ori de catre fondatorul companiei, Stockton Rush. In cele din urma, expeditia ar fi fost anulata, iar cei doi soti nu si-au recuperat banii platiti. Potrivit Daily Mail, Marc si Sharon Hagle l-au dat in judecata pe Rush in luna februarie, solicitand restituirea sumei de 210.000 de dolari. Cu toate acestea, dupa decesul lui Stockton Rush si a celor patru pasageri ai submersibilului Titan, cei doi soti au hotarat sa renunte la proces.

La fel ca cei mai multi oameni de pe mapamond, am urmarit ce s-a scris despre capsula Titan a OceanGate cu mare ingrijorare si o cantitate enorma de tristete si compasiune pentru familiile celor care si-au pierdut vietile.

In lumina acestor evenimente tragice, ne-am informat avocatii sa retraga toate actiunile legale impotriva lui Stockton”, au declarat cei doi pentru fox35orlando.com.

Ce s-a intamplat cu submersibilul Titan

Pe data de 18 iunie, submersibilul Titan al companiei OceanGate Expeditions, cu cinci persoane la bord, a disparut in timpul coborarii spre epava navei Titanic.

Cei cinci indivizi aflati la bordul submersibilului erau: miliardarul britanic Hamish Harding, exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, directorul executiv si fondatorul OceanGate, Stockton Rush, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood si fiul sau, Suleman.

Dupa ample cautari, echipele de salvare au gasit mai multe resturi ale navei pe fundul Atlanticului si, in urma acestui fapt, cele cinci persoane aflate la bord au fost declarate decedate. Submersibilul fi facut o implozie la doua mile sub nivelul mari,  in timp ce echipajul se indrepta spre epava Titanicului.

Paza de Coasta a Statelor Unite a confirmat decesul lor dupa o saptamana de cautari pentru supravietuitori, eveniment care a captivat atentia a milioane de oameni din intreaga lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea