Social

#oua vopsite cumparate #vopsire oua #pericol sanatate #produse toxice #magazin #oua vopsite #oua

Cumperi oua vopsite din magazine? Sunt foarte toxice! Motivul pentru care trebuie sa renunti la acest obicei

Magazinele sunt pline de oua gata vopsite. Sunt o adevarata tentatie pentru cei care nu vor sa vopseasca oua sau nu au timp pentru acest lucru. Cu toate acestea, ouale gata vopsite sunt un adevarat pericol pentru sanatate.

 

Ouale gata vopsite, un adevarat pericol pentru organism

A devenit deja o obisnuinta ca oamenii sa procure toate alimentele traditionale din magazine. De la pasca, cozonac, drob si pana la oua gata vopsite.

Cu toate acestea, cand vine vorba despre ouale vopsite, trebuie sa fii extrem de precaut. Acestea pot fi extrem de toxice pentru organism. Asta deoarece contin aditivi chimici si coloranti artificiali foarte toxici, precum:

  • Tartrazina E102 – colorant folosit pentru a iesi culoarea galbena. Tartazina E102 poate produce cancer de tiroida, mancarimi, rinite, oboseala, migrene, depresie, probleme de vedere si insomnie. Acest colorant este atat de toxic incat utilizarea acestuia este interzisa in SUA, Norvegia si Austria.
  • Compusul chimic E110 – colorantul alimentar pentru galben sunset (galben-portocaliu). Acesta favorizeaza hiperactivitatea la copii cu ADHD, intensifica simptomele astmului.
  • Azorubina E122 – colorantul cu ajutorul caruia se obtine culoarea rosie. Poate cauza reactii de intoleranta sau fenomene alergice, printre acestea se numara eruptii cutanate, prurit, iritatie digestiva cu tulburari dispeptice, ameteli, bronhospasm, greata, cefalee, etc.
  • Acidul E124 si alcoolul E129 utilizati pentru a crea culorile galben, portocaliu, rosu si verde pe ouale vopsite. Totodata, colorantii au conservanti - aditivi utilizati pentru a mentine ouale proaspete pentru un timp mai lung, prelungind durata de valabilitate; emulsificatori - utilizati pentru a mentine culoarea si stralucirea oualor vopsite; si aromatizanti artificiali – pentru a oferi un anumit miros sau aroma, potrivit realitatea.net.

Atentie la vopseaua cumparata din comert

Stim deja ca cel mai bine este sa vopsesti ouale acasa. Insa trebuie sa fii atent si la ce contine vopseaua din comert, deoarece multe dintre acestea sunt pline de substante toxice. Citeste cu atentie lista de ingrediente.

Cel mai bine este sa vopsesti ouale cu ingrediente naturale precum varza rosie, sfecla, turmeric, spanac, etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea