Sfaturi culinare

#vopsire oua in culori naturale #cum se vopsesc ouale de paste #vopsire oua paste #oua paste

Cum sa vopsesti ouale cu vopsea 100% naturala, preparata in casa

Te-ai gandit vreodata ca poti vopsi ouale cu vopsea 100% naturala? O poti pregati chiar tu in casa si nu necesita multe ingrediente sau prea mult efort. Ai nevoie doar de ceapa rosie. De asemenea, poti folosi si alte alimente pentru a obtine alte culori.

 

Pentru culoarea rosu: ai nevoie de o jumatate de kilogram de ceapa rosie careia i-au desfacut foile, 350 de ml de apa si trei linguri de otet. Fierbe ceapa in apa si dupa ce a scazut si s-a colorat destul de puternic adauga otetul si ouale degresate. Lasa-le sa fiarba pentru 5-8 minute, in functie de cat de tari vrei sa fie.

Portocaliu: foloseste trucul de mai sus, numai ca in loc de ceapa rosie foloseste ceapa galbena. Daca vrei o culoare mai intensa lasa apa sa scada mai mult.

Galben: pregateste un amestec de 120 de ml de apa fierbinte, doua linguri de otet si trei linguri de turmeric sau curcuma. Lasa ouale deja fierte in amesteca pentru aproape o ora si daca e necesar prelungeste timpul pana ajung la nuanta dorita.

Albastru/mov: foloseste 350 ml de apa trei linguri de otet si o jumatate de varza rosie taiata in bucatele. Fierbe compozitia si cand apa se coloreaza intens adauga ouale deja fierte, opreste focul si lasa-le acolo pentru 60-80 de minute.

Verde: Dupa ce ai folosit amestecul de turmeric, apa si otet adauga afine si vei obtine vopseaua naturala cu care sa vopsesti ouale verzi. E nevoie sa reincalzesti amestecul, sa pui afinele, apoi sa adaugi ouale deja fierte.

De asemenea, culoarea verde mai poate fi obtinuta cu spanac. Fierbe spanac sau iarba verde, adauga o lingura de sare si una de otet, apoi pune ouale deja fierte si lasa-le in vopsea pentru cateva ore.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare