Social

#meteorologi #vremea #starea vremii #conditii meteo

Cum va fi vremea in prima parte a lunii februarie. Meteorologii au facut anuntul

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, luna februarie incepe cu temepraturi de primavara, in special in Muntenia si Dobrogea, unde temperaturile vor urca pana la 14-15 grade Celsius. Temperaturi neobisnuit de calde pentru aceasta perioada a anului. Iata cum va fi vremea pana pe 11 februarie 2024 si unde se vor inregistra precipitatii.  

 

BANAT

In primele doua zile ale intervalului se vor inregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie de 3...5 grade, ulterior se va incalzi usor, astfel in ultima zi din ianuarie si in primele doua zile din februarie sunt prognozate maxime de 7...8 grade. O perioada calda este estimata incepand din 3 februarie, cand media zilnica a temperaturilor maxime va fi in general peste 10 grade, cu posibile valori de 14...15 grade in zilele de 4, 5 si 6 februarie. Noptile vor fi reci pana la finalul lunii ianuarie, cu o medie regionala a acestora de -6...-4 grade, insa pentru prima decada a lunii februarie sunt prognozate valori in general pozitive, cuprinse intre 0 si 4 grade. Prognoza indica o probabilitate ridicata pentru precipitatii in 2 si 3 februarie si in perioada 7 – 11 februarie.

CRISANA

Pana in 2 februarie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3...6 grade si de -6...-4 grade pentru cele minime. O perioada calda este estimata incepand cu 3 februarie, cand media zilnica a temperaturilor maxime va fi in general de 8...11 grade, iar a celor minime va fi cuprinsa intre 0 si 4 grade. Se vor semnala precipitatii incepand cu seara zilei de 1 februarie, dar si pe 2 si 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicata si in perioada 7 – 11 februarie.

TRANSILVANIA

Pana in 2 februarie, la nivelul acestei regiuni sunt prognozate maxime termice de 2...5 grade si minime in general cuprinse intre -10 si -6 grade, cu valori mai scazute in zonele depresionare. Dupa acest interval si pana la finalul primei decade a lunii februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod obisnuit in aceasta perioada, respectiv o media zilnica a temperaturilor maxime ce va oscila intre 7 si 10 grade si minime in jurul a 0 grade. Se vor semnala precipitatii incepand cu seara zilei de 1 februarie, dar si pe 2, 3 si posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicata si in perioada 7 – 11 februarie.

MARAMURES

Pana in 2 februarie, vremea va fi normala sub aspect termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 3...4 grade si minime in general de -7...-6 grade. Va urma o perioada calda, intre 3 si 7 februarie, cand media zilnica a temperaturilor maxime se va apropia de 10 grade, iar minimele, in general pozitive, vor avea o medie de 2...4 grade. Ulterior pana la finalul primei decade datele actuale indica mentinerea unor temperaturi peste normalul climatologic (maxime de 6...8 grade si minime de -2...0 grade). Se vor semnala precipitatii incepand cu dupa-amiaza zilei de 1 februarie, dar si pe 2, 3 si posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicata si in perioada 6 – 11 februarie.

MOLDOVA

Pornind de la medii in jurul a 1 grad in prima zi a intervalului, maximele vor creste treptat pana spre 8 grade in primele doua zile din februarie, apoi incalzirea va fi semnificativa pana la 12 grade, valoare ce va fi specifica pentru intervalul 4 - 6 februarie. Dupa acest interval valorile termice diurne vor fi mai scazute, spre o valoare zilnica estimata la 7...8 grade. Evolutia va fi asemanatoare si pentru temperaturile minime, care vor caracteriza o vreme rece in primele nopti, cu o medie de -6...-4 grade, apoi in perioada 3 – 7 februarie preponderente vor fi temperaturile pozitive (minime de 2...4 grade), iar spre finalul intervalului acestea se vor situa in jurul valorii de 0 grade. Temporar vor fi precipitatii in 2 si 3 februarie, iar temporar cu o probabilitate in crestere si dupa 7 februarie.

DOBROGEA

Media maximelor va creste de la 2 grade, pana spre 12...14 grade, prognozate pentru intervalul 3...7 februarie, valori ce se vor situa cu mult peste normalul climatologic al acestor zile. Valorile termice se vor mentine ridicate si dupa acest interval (maxime in general peste 10 grade). Noptile vor fi reci pana la finalul lunii ianuarie, cu o medie regionala a acestora de -5...-2 grade, insa pentru prima decada a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse intre 2 si 5 grade. Sunt posibile precipitatii slabe in jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitatea in crestere si dupa 8 februarie.

MUNTENIA

In primele doua zile ale intervalului media regionala a temperaturilor maxime va fi in jurul a 3 grade si va creste la 6...9 grade in zilele de 31 ianuarie, 1 si 2 februarie. Incalzirea va fi semnificativa in perioada 3 – 7 februarie, cand maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, la o medie regionala de 12...15 grade, apoi este posibila o scadere usoara spre valori in jurul a 10 grade. Noptile vor fi reci pana la finalul lunii ianuarie, cu o medie regionala a temperaturilor minime de -7...-3 grade, insa pentru prima decada a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse intre 0 si 3 grade. Sunt posibile precipitatii slabe in jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitate in crestere si dupa 8 februarie.

OLTENIA

In primele doua zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 4...7 grade si va creste la 10 grade in zilele de 1 si 2 februarie. Incalzirea va fi semnificativa in perioada 3 – 7 februarie, cand maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, spre o medie estimata la 12...15 grade, apoi este posibila o scadere usoara spre valori in jurul a 10 grade. Noptile vor fi reci pana la finalul lunii ianuarie, cu o medie a temperaturilor minime de -7...-3 grade, insa pentru prima decada a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse intre 0 si 3 grade. Sunt posibile precipitatii slabe in jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitatea in crestere si dupa 8 februarie

LA MUNTE

In prima zi vremea va fi rece, cu maxime termice in medie de -4 grade, apoi se va incalzi, astfel pe 31 ianuarie se va ajunge la 4 grade. Aceste alternante se vor mentine si in restul intervalului de prognoza, astfel ca temperaturile maxime vor oscila intre -2 si 4 grade. Noptile vor fi geroase la inceputul intervalului, apoi valorile termice vor fi in crestere, chiar semnificativa in perioada 4 – 7 februarie, cand media temperaturilor minime se va apropia de 0 grade. Se vor semnala precipitatii incepand cu dupa-amiaza zilei de 1 februarie, dar si pe 2, 3 si posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicata si in perioada 6 – 11 februarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea