Social

#5 sfaturi utile #Cum sa vinzi #dealer auto #second hand #masina

Cum sa vinzi masina second hand la un dealer auto: 5 sfaturi utile

In momentul in care te-ai decis ca ai nevoie de o masina noua, probabil ca vei intampina problema instrainarii celei vechi. De obicei sunt doua solutii pentru aceasta problema: vanzarea masinii catre o persoana fizica sau tranzactionarea acesteia catre un dealer auto.
 

Fiecare varianta are avantajele si dezavantajele sale, iar alegerea uneia dintre acestea este in general bazata pe valorile si nevoile tale si pe ce acorzi mai multa importanta: bani sau confort si rapiditate. Desi sa iti vinzi singur masina iti poate aduce un pret mai bun, aceasta varianta ocupa mult timp pretios, iar perioada de asteptare pana la finalizarea tranzactiei ar putea dura saptamani, daca nu chiar luni de zile. Pe de alta parte, tranzactionarea cu un dealer auto este mult mai rapida si eficienta, avand posibilitatea sa pleci acasa cu un nou autoturism chiar in aceeasi zi.

Cum poti vinde masina unui dealer auto?

Care este procesul unei tranzactii si detaliile de vanzare a unei masini second hand catre un dealer? Sa exploram modalitatile de a va vinde vehiculul unui dealer si de ce ai nevoie pentru a finaliza tranzactia. Cand vrei sa scapi de vechea ta masina si iei legatura cu un dealer auto sunt in general doua variante: ori iti vinzi masina, ori o dai la schimb cu una noua. 

Vanzarea masinii tale unei persoane fizice aduce de obicei cel mai bun pret, dar poate fi si o mare bataie de cap. Esti nevoit sa indeplinesti multe sarcini, cum ar fi sa faci fotografii detaliate ale masinii, sa postezi reclame, sa raspunzi la apeluri telefonice de la potentiali cumparatori si sa te intalnesti cu acestia pentru a o verifica fara avea garantia ca o vor cumpara. Iar daca reusesti sa gasesti cui sa vinzi masina urmeaza intregul proces birocratic de completare a documentelor necesare, de semnare a actului de vanzare-cumparare si transferul titlului masinii. Una peste alta, este un proces indelungat care ar putea sa nu merite efortul si timpul de asteptare.

Pe de alta parte, tranzactionarea cu un dealer auto este o modalitate simpla si eficienta de a primi bani pentru masina uzata pe care ai folosit-o pana acum si de a avea posibilitatea de folosire a fondurilor ca avans pentru o masina noua. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa contactezi dealerul auto din zona ta, sa decizi daca accepti sau nu oferta acestuia, apoi sa plasezi suma in pretul de achizitie al noului autoturism. Procedand astfel, poti reduce suma pe care trebuie sa o finantezi, precum si platile lunare pentru noua masina.

Daca vrei doar sa iti vinzi masina veche, fara a achizitiona alta noua, dar nu vrei sa investesti prea mult timp si efort in vanzarea acesteia in mod privat, atunci poti lua legatura cu un dealer auto. In loc de procesul lung si complicat de vanzare catre un cumparator persoana fizica, atunci cand vinzi autoturismul unui dealer colaborarea este prompta si fara probleme. In marea majoritate a cazurilor atunci cand cineva isi vinde masina la un dealer auto banii primiti sunt folositi ca avans pentru una nou, dar nu este o regula impusa.

Reprezentantele de dealeri auto variaza in ceea ce priveste tipurile de autovehicule pe care le tranzactioneaza. Sediul pe care il vizitati ar putea fi o unitate mare, sustinuta de un producator cunoscut care promoveaza vehicule noi, sau un dealer de masini second hand intr-un oras mic care are la dispozitie masini mai vechi si economice. Fiecare dealer auto se incadreaza intr-o anumita categorie de masini, de aceea tipul de autoturism pe care vrei sa il vinzi sau sa il cumperi joaca un rol important in realizarea tranzactiei.

Cumpararea unui vehicul second hand poate economisi o suma considerabila de bani in comparatie cu achizitionarea unui autoturism nou. 

Cinci sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand iti vinzi masina unui dealer auto

1 .Ai asteptari rezonabileDesi s-ar putea sa crezi ca vehiculul tau second hand este o alegere excelenta pentru un nou propritar, trebuie sa faci un pas in spate si sa privesti masina dintr-o perspectiva obiectiva. Evaluarea starii mecanice si estetice a masinii si a pietei actuale te poate ajuta sa faci  o aproximare corecta atunci cand iti vinzi masina unui dealer auto.

2. Cercetarea preturilorPlatformele  online de tranzactionare a autoturismelor second hand pot fi un instrument util pentru a gasi valoarea de piata a masinii pe care doresti sa o vinzi. Cauta sa vezi la ce preturi sunt vandute masinile care au caracteristici similare cu masina ta.

3. Cauta mai multe oferteCerand oferte de la mai multi dealeri auto te poate ajuta sa obtii cel mai bun pret pentru masina ta second hand. Deoarece fiecare reprezentanta este diferita, ar putea avea nevoie de stocuri diferite, iar unele specifice iti pot oferi o oferta mai buna. Extinde-ti aria de cautare din punct de vedere geografic, ai sanse mai mari sa primesti un pret mai mare pentru masina ta daca extinzi cautarile in mai multe orase.

4. Aduna documentele necesareLa fel ca atunci cand vrei sa vinzi unei persoane fizice sau cand vrei sa faci un schimb, vei avea nevoie de o serie de documente specifice atunci cand vrei sa iti vinzi masina unui dealer auto. Poti lua legatura cu dealerul ales pentru tranzactionare pentru a clarifica care sunt toate documentele necesare pentru a incheia tranzactia.

5. Cauta un dealer care ti se potriveste

Deoarece dealerii auto se axeaza in general pe o anumita nisa, trebuie sa ii identifici pe cei care ar putea fi interesati de masina ta. De exemplu, daca ai o masina clasica, probabil ca un dealer de masini noi sustinut de un producator nu va fi interesat sa va achizitioneze masina, insa daca mergi la un dealer de masini second hand poate fi incantat sa iti plateasca bani buni pentru modelul tau. Acelasi lucru se poate aplica si in sens invers daca vinzi un vehicul mai nou.

Dar unde poti merge pentru a obtine nu numai un pret excelent, ci si o masina care sa iti indeplineasca toate nevoiele? BCCH Auto Switzerland ofera cele mai bune servicii de buy-back la un pret corect. Obtii o evaluare reala si un pret corect pentru masina ta veche fara stres si efort.

FOTO:bcchauto.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea