Social

#inventie roman #scadere factura gaze #cum scazi factura la gaze #economie factura gaze #economii

Cum sa scazi factura la gaze cu 70%. Metoda inedita, inventata de un roman

Iarna se apropie cu pasi repezi si tot mai multi romani cauta metode prin care sa faca economie la gaze si electricitate. Un romana insa a gasit metoda prin care poti sa scazi factura la gaze cu 70%.

Este vorba despre un inventator din Baia Mare care sustine ca inventia lui ajuta la economisirea consumului de gaze cu pana la 70%.

Cum sa scazi factura la gaze cu 70%

Inventatorul roman, Dumitru Matei a inventat un robinet care se blocheaza la o anumita temperatura. Acesta sustine ca sistemul ofera aceeasi putre de incalzire la toate caloriferele legate la retea, reducand insa factura la gaze cu pana la 70%.

In plus, inventatorul specifica faptul ca investitia in robinetul care te ajuta sa faci economie de 70% la gaze, poate fi recuperata in cel putin sase luni. 

Sistemul inventat de Dumitru Matei a fost deja instalat in primaria din comuna Miresu Mare din Maramures, dar si la scoala generla din localitate.

Pentru primarie, temperatura generala a fost setata la 16 grade, iar in fiecare birou, angajatii pot seta temperatura dorita. Sistemul a fost implementat anul trecut si si-a dovedit eficienta, scazand factura la gaze cu 48%.

In cazul scolii, cea mai mare economie a fost de 600 de metri cubi intr-o luna, cand temperatura din clase a ramas constanta, la 21 de grade Celsius. 

"E primul robinet care are in capul termostatat gaz. E de cinci ori mai sensibil decat cel cu bimetal. Chestiile astea te duc intr-o economie de pana la 70 la suta. Cand economia e de 30% e foarte putin", a declarat Dumitru Matei pentru observatornews.ro.

FOTO: playtech.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea