Social

# europaleti #reutilizare europaleti

Cum sa reciclati sau sa reutilizati europaletii

Fiind o resursa valoroasa pentru orice persoana care doreste sa-si creeze propiile piese de mobilier, europaletii pot fi oricand folositi in acest scop, astfel incat sa contribuie la decorarea casei. Acestia pot fi utilizati asadar intr-o multime de moduri si anume de la crearea unui scaun sau a unei mese, pana la construirea unui gard de exemplu. Exista o multime de modalitati de a recicla sau de a reutiliza europaleti.

 

Inspiratie pentru reciclarea creativa a europaletilor

Europaletii pot fi utilizati intr-o multime de moduri, acestia reusind sa decoreze casa intr-un mod inedit daca persoana care se foloseste de ei doreste acest lucru. Europaletii pot fi folositi asadar pentru a crea un scaun sau o masa. Ei pot fi utilizati pentru a crea o masa rustica sau scaune foarte atragatoare. De asemeena, daca pe acesti paleti se vor adauga perne si vopsea, atunci se va obtine un mobilier excelent care poate fi personalizat in functie de gusturile fiecarei persoane.

Europaletii mai pot fi utilizati si in gradinarit, acestia fiind solutia optima pentru a crea un container pentru a face acest lucru. Ei sunt folositi si pentru a sustine plantele si legumele, fiind usor de asamblat si acoperit cu folie din plastic, astfel incat sa se mentina umiditatea cat mai bine. Paletii sunt un suport excelent pentru prosoape, acestia fiind utilizati in acest scop pentru a tine prosoapele sau chiar si alte obiecte din baie. Ei pot fi agatati pe perete, dar si vopsiti intr-o culoare la alegere.

Reciclati europaletii pentru a reduce amprenta de carbon

Avand un impact semnificativ asupra mediului, europaletii pot fi reciclati. In acest fel, cantitatea de deseuri care ajunge la gunoi se reduce si ea semnificativ. Prin reciclarea acestor europaleti se reduce cantitatea de materiale noi necesare pentru a crea produse noi. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra mediului. Europaletii pot fi utilizati pentru combustibil. Acestia pot fi asadar utilizati sub forma de combustibil pentru centralele termice care folosesc lemnul ca sursa de energie. In acest fel se reduce utilizarea de combustibili fosili.

Europaletii mai pot fi reciclati si transformati in produse noi, printre aceste produse numarandu-se hartia, dar si alte produse din lemn presat. Europaletii mai pot fi si donati persoanelor care au nevoie de acestia. Acest lucru, nu doar ca reduce deseurile, dar ajuta si in ceea ce priveste risipa resurselor. Reciclarea paletilor mai poate implica si comunitatea in procesul de protejare a mediului, acest lucru insemnand ca si tinerii se pot implica in acest proces de reciclare a lor. Ei pot invata in acest fel cum sa recicleze si cum sa fie mai responsabili cu mediul inconjurator.

Reciclarea, dar si reutilizarea unor europaleti este o modalitate extrem de eficienta de a reduce semnficativ amprenta de carbon. De asemenea, in acest fel se protejeaza mediul inconjurator. Se pot crea piese de mobilier unice, dar si inovatoare folosind acesti paleti, iar in acest fel se va reduce si cantitatea de deseuri. Se mai contribuie si la dezvoltarea unei economii mai durabile daca se vor avea in vedere toate aceste lucruri.

Articol sustinut de Escargo.ro, o companie cu capital 100% romanesc, prezenta pe piata nationala din 1992, cu o experienta de peste 30 de ani in domeniul ambalajelor din lemn.

FOTO: powerx.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea