Social

#spatiu primitor #faianta #gresie

Cum sa folosesti gresia si faianta astfel incat sa obtii un spatiu cald si primitor

Renovarea casei poate sa fie un proces lung si anevoios, mai ales atunci cand nu ai un plan bine pus la punct. Indiferent de anotimp, fiecare isi doreste ca atunci cand se afla in spatiul sau intim sa se simta confortabil si relaxat.

 

Pentru a ajunge la acest rezultat trebuie sa tii cont de cativa pasi, astfel incat interiorul casei tale sa fie asa cum ti l-ai imaginat.

Planificarea, cheia succesului

Desi poate parea complicat sa-ti pui ideile pe hartie sau intr-un program computerizat, afla ca, atunci cand pornesti la drum, aceasta este varianta cea mai eficienta. Doar in acest fel nu risti sa achizitionezi lucruri de care nu ai nevoie sau sa faci combinatii care nu se potrivesc. Stabileste cu exactitate ce zona a casei intra in acest proces de renovare si cauta cele mai bune placi de gresie si faianta pentru a fi eficient si, totodata, pentru a nu depasi bugetul alocat.

Verifica ce optiuni ai online, pe site-ul ceramall.ro sau viziteaza showroomul din Bucuresti, Bulevardul Timisoara 80 B (intrarea din Valea Cascadelor prin strada Liniei), unde vei avea parte de cele mai bune recomandari din partea specialistilor in materie de gresie si faianta.

Astfel vei afla ce model se potriveste fiecarei incaperi, ce grosime, textura si, daca e nevoie, sa iei in calcul variantele de placi rezistente la uzura si alunecare. Aceasta este cea mai buna solutie pentru a scuti mult timp cu cautarile si a putea sa iei decizii viabile, pe care nu le vei regreta.

Influenta culorii asupra starii de spirit

Placarea unor spatii mai mari cu gresie si faianta este, uneori, intimidanta, deoarece locul poate fi perceput ca fiind rece si anost. Idee total gresita atunci cand alegi nuanta potrivita care iti poate transforma locuinta intr-o oaza de relaxare.

Secretul este sa tii cont de cateva idei care iti vor schimba in totalitate perceptia asupra acestei optiuni.

Tonurile calde sunt ideale pentru a crea spatii primitoare si odihnitoare. Opteaza pentru placi de gresie alba sau gresie gri cu subtonuri calde de bej si auriu, pentru a adauga caldura si profunzime camerei, mentinand in acelasi timp senzatia de lumina si aerisire.

Aceste modele sunt ideale atat pentru camerele spatioase cat si pentru cele mai putin generoase, in care lumina naturala nu poate patrunde. Nu uita ca, pentru a obtine acel efect de unitate, poti folosi acelasi tip de gresie in intreaga locuinta, chiar si in exteriorul ei, daca locuiesti la casa si ai o terasa la intrare.

De asemenea, este bine sa stii ca poti opta pentru gresie si faianta in aceeasi incapere, pe care ai putea sa o delimitezi prin paravane sau prin alegerea unor texturi diferite. Totodata, in functie de zona in care alegi sa o montezi, este bine sa verifici si proprietatile acesteia. Spre exemplu, pentru terasele care sunt expuse la umezeala, este bine ca gresia sa fie rezistenta la umiditate, inghet si neaparat sa fie antiderapanta, pentru a evita o posibila accidentare.

Daca esti adeptul nuantelor inchise, cum ar fi gresia neagra, pentru a crea efectul vizual de oaza de liniste, ar trebui sa iei in calcul adaugarea unor elemente naturale in incapere. Fie ca discutam de plante, pereti despartitori in nuanta lemnului sau pur si simplu, prin mobilierul ales, deschis la culoare, care, cu siguranta, va schimba intreaga perceptie asupra locului. Exista si modele de gresie neagra care emana eleganta si caldura, precum cele insertii calde, in contrast.

Nu este gresit nici daca alegi culori inchise pentru pereti. Te poti gandi si la placarea baii sau a peretelui din zona de gatit de la bucatarie cu faianta neagra, pentru un pic de dramatism si eleganta, in acelasi timp.

Desi poate parea greu de intretinut, afla ca, in realitate lucrurile nu sunt chiar atat de dificile. Totul tine de felul in care te organizezi si de rapiditatea cu care stergi zona afectata, pentru a nu se usca si a nu se forma pete. Ca sa te bucuri de culoarea intensa si lipsita de zgarieturi pentru o perioada cat mai lunga, atunci cand cureti suprafete din gresie si faianta trebuie sa folosesti o laveta din microfibra moale, dar si solutii speciale pentru fiecare.

La CeraMall vei gasi o gama variata de gresie si faianta, in culori si texturi clasice, dar si piese cu aspect deosebit, pe care le poti adapta ideii de design stabilita pentru fiecare incapere in parte. O vizita in showroomul din Bucuresti te va ajuta sa iei decizia cea mai buna pentru ca vei putea sa atingi modelele de placi, sa le simti textura si sa iti proiectezi in minte aspectul final al camerei pe care urmeaza sa o amenajezi.

FOTO:  ceramall.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea