Social

#evaluare bunuri #amanet

Cum sa evaluezi corect valoarea unui bun la amanet?

In era digitala, amanetul online reprezinta o metoda tot mai populara de a-ti valorifica bunurile, deoarece iti ofera confort si eficienta. Cu toate acestea, evaluarea corecta a valorii bunurilor poate fi adesea o provocare. Evaluarea online permite obtinerea unei estimari de pret pentru produsul supus amanetarii sau vanzarii, pentru semnarea contractului trebuie sa mergi la una dintre agentiile fizice ale casei de amanet. 

Explicam in acest articol tot ce trebuie sa stii despre cum sa evaluezi corect valoarea unui bun la amanet, ce presupune aceasta si care sunt etapele intregului proces de amanetare sau vanzarea  unui bun de pret. 

Identificarea unui bun potrivit pentru amanet

Pentru a alege un bun adecvat pentru amanet online, este important sa iei in considerare cativa factori cheie. Evaluarea valorii de piata a bunului este primul pas. Cele mai apreciate produse de amanetat sau de vandut prin intermediul amanetului sunt cele cu valoare mare, apreciate pentru materialele din care sunt create, pentru designul extraordinar, dar si pentru modul in care au fost pastrate, fara a uita ca si producatorul este un brand care atrage atentia si creste cota de piata a articolului. 

Poti verifica daca bunul tau este cautat si apreciat pe diferite platforme online, ceea ce trebuie sa intelegi este ca suma de bani pe care o primesti pentru acesta la amanet este usor diferita de cea de pe alte site-uri, dar este varianta corecta pentru amanetarea sau vanzarea articolului de top de care doresti sa te desparti pentru o perioada sau definitiv. 

Exista diferente si in ceea ce priveste valoarea acestui produs atunci cand este amanetat comparativ cu acelasi produs cand decizi vanzarea lui in regim de amanet. 

Evaluare online avizata

Fiind o tranzacție online, este esential sa alegi un amanet online de incredere, cu traditie in piata de profil. Pentru a obtine o evaluare cat mai apropiata de realitate, fara a merge la sediul agentiei, ai nevoie de imagini in detaliu ale bunului pe care vrei sa il amanetezi sau sa il vinzi.

Intrand pe site-ul amanetului, la sectiunea dedicata fiecarui tip de produs in parte - aur, bijuterii din aur, bijuterii cu diamante, diamante, genti de lux, ceasuri de lux, electronice de top - exista un formular de evaluare pe care trebuie sa il completezi cu datele tale de identificare, detalii despre obiect, alaturi de imagini care sa ofere informatiile necesare evaluatorului. 

Casa de amanet are un expert autorizat pentru fiecare categorie de bunuri. Acesta va stabili un pret estimativ ce iti va fi transmis. Daca esti de acord cu acesta, poti merge apoi in cea mai apropiata agentie de amanet pentru semnarea contractului de amanetare sau de vanzare. 

Sfaturi, sugestii si atentionari

Este o idee buna sa faci o documentare online a valorii bunului inainte de a cere evaluarea din partea amanetului. Ceea ce trebuie sa intelegi este ca vorbim de un produs care nu mai este nou, chiar daca este excelent intretinut, ceea ce inseamna din start ca nu mai poti primi aceeasi suma pe el cu cea platita initial. 

Cand vorbim de bunuri pentru amanet sau vanzare prin amanet, valoarea pe care tu crezi ca o are produsul tau poate sa nu coincida cu ceea ce iti este transmis de catre expertul casei de amanet. Personalul de specialitate are in vedere greutatea aurului, aspectul si functionalitatea ceasului de lux din aur sau modelul, aspectul general, finisajele, calitatea materialelor, brandul producator si seria din care face parte geanta de lux produsa de o mare casa de moda. Nu doar obiectul premium pe care il supui amanetului sau vanzarii prin amanet este important, accesoriile si modul de intretinere a telefonului sau a laptopului, alaturi de functionalitate sunt criterii importante care dicteaza valoare finala a obiectului. 

Mici diferente pot exista intre oferta dupa evaluarea online si cea fizica din agentie, inainte de semnarea contractului, daca sunt observate alte deteriorari. Fiecare obiect in parte trebuie testat si autentificat de expertul agentiei inainte de semnarea documentelor. 

Odata ce ai decis amanetarea unui bun de lux, ai la dispozitie, conform contractului, un numar de zile pentru a rambursa suma totala ce iti este imprumutata pentru acesta, in caz contrar, la finalul perioadei, amanetul va pune in vanzare produsul pentru recuperarea sumei. 

Evaluarea corecta a valorii unui bun la amanet are criterii clare din punctul de vedere al agentiei, elemente la care nu te-ai gandit sau carora nu le-ai acordat atentia cuvenita. Pentru fiecare persoana in parte, lucrurile sale au cea mai mare valoare, dar in piata de profil, aceasta este dictata de caracteristicile, producatorul, calitatea, aspectul general si chiar de functionalitatea articolului de lux. 

 

FOTO: shutterstock.com

 

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea