Social

#fructe #cereale #struguri #ferma

Cum sa ai eficienta in ferma de la tara

Detinerea unei ferme necesita niste investitii pentru ca lucrurile sa functioneze cum trebuie, iar ferma ta sa prospere. Acestea vor determina bunastarea fermei tale, cat si capacitatea de productie, in mare masura. Pentru a alege uneltele si echipamentele necesare pentru ferma ta, trebuie sa ai in vedere tipul de agricultura in care te vei aventura.Odata ce ai stabilit acest lucru, poti incepe sa cauti toate instrumentele si echipamentele de care vei avea nevoie. Iata cateva informatii utile despre cum sa-ti eficientizezi munca la ferma de la tara, cu ajutorul uneltelor, echipamentelor si utilajelor pentru agricultura.

Tarcuri pasari

Daca detii animale la ferma, va trebui sa ai grija cum le mentii in siguranta. in special in cazul pasarilor, va fi nevoie sa le delimitezi spatiul in care pot sta, pentru a nu risca sa le pierzi sau sa fie atacate de alte animale. in functie de dimensiunile fermei si numarul de pasari, poti alege tarcuri de pasari de dimensiuni mici, construite din lemn, cu spatiu inchis si adapost pentru ploaie. Pentru un numar mai mare de pasari, o optiune viabila vor fi tarcurile de pasari, din otel galvanizat, cu spatiu deschis si poarta cu sistem de blocare. tarcurile pentru pasari ajuta la mentinerea in siguranta a pasarilor fermei tale, ferite de pericole sau accidente. Zep.ro ofera optiuni variate de tarcuri pentru pasari, de diferite dimensiuni si functionalitati complexe.

 Deplumator pasari

Deplumatorul profesional de pasari este folosit cu succes pentru indepartarea penelor (jumulirea) pasarilor de curte. Deplumatorul de pasari are structura din otel inoxidabil si este destinat in special jumulirii pasarilor, dar mai poate fi folosit si la decojirea unor legume cum ar fi cartofii. Un astfel de echipament ofera o inalta performanta si un raport calitate-pret excelent, fiind util pentru orice ferma. Intregul proces va fi eficientizat, deplumatorul de pasari avand capacitatea de jumulire in aproximativ 30 de secunde. 

 Storcator de struguri

Pentru fermele viticole, perioada de toamna este cea mai aglomerata, fiind sezonul de stoarcere a strugurilor. Din fericire, tehnologia vine in ajutor pentru a eficientiza procesul de zdrobire, cu ajutorul unui storcator de struguri electric.Storcatorul de struguri electric sau zdrobitorul functioneaza cu un motor electric si produce 1500 r/min si 280 r/min la tambur. Astfel, este extrem de util pentru procesul de extractie a vinului din struguri, salvand timp la ferma si efort uman.Storcatorul de struguri are o capacitate mare de zdrobire si asigura stoarcere unei cantitati mari de struguri intr-un timp redus, cu un minim de efort depus. In plus, storcatorul de struguri este gandit astfel incat sa poata fi curatat usor.

 Teascuri pentru struguri

Tot in viticultura, procesul de extragere a vinului cuprinde si partea de teascuri pentru struguri. Teascurile sau presa pentru struguri sunt un pas secundar de extractie a materiei ramase pe ciorchinele de strugure.Teascurile pentru presat struguri zdrobiti, fabricate in stil traditional, cu elemente din lemn si  intarite cu doua inele metalice dure, sunt de nelipsit in facerea vinului.Teascurile pentru struguri sunt esentiale pentru maximizarea productiei de vin dintr-o gospodarie. Descopera ce teasc este potrivit pentru tine pe zep.ro.

 Tocator de fructe

Un instrument mai putin popular la ferma, insa extrem de util pentru a usura munca fermierilor. Un tocator de fructe si legume este o unealta care iti poate salva timp si efort la ferma. Poti folosi tocatorul de fructe si legume pentru tocarea radacinoaselor, legumelor si fructelor pentru furaje pentru animale. In acelasi timp, tocatorul de fructe este extrem de util si in cazul in care planuiesti sa pui fructe la macerat pentru bauturi spirtoase, cum ar fi palinca sau tuica. 

 Curatatoare de porumb

Curatatoarele de porumb (sau batozele) salveaza zile intregi de munca la ferma. Sunt utilizate pentru exact ceea ce spune numele si eficientizeaza procesul de curatare a porumbului, reducand efortul si timpul petrecut. In general, curatatoarele de porumb sunt usor de manevrat si depozitat, fiind create din materiale cu greutate mica. Poti alege curatatoare de porumb duble, care reduc si mai mult timpul petrecut la ferma, avand doua intrari pentru porumb.Curatatoarele de porumb au capacitate de curatare chiar si de 300kg/h si o rata de curatare de 99%. 

 Moara electrica  cereale

Daca ai o ferma de cereale, nu trebuie sa-ti lipseasca o moara electrica pentru cereale. Pe termen lung, te va ajuta sa salvezi timp, bani si vei putea castiga control asupra procesului de macinare a cerealelor.  Poti alege o moara electrica pentru cereale cu functie de macinare, de uruiala sau cu functie dubla, incorporandu-le pe ambele. Pe zep.ro gasesti optiuni multiple de moara electrica pentru cereale, la preturi avantajoase. Daca alegi sa macini cerealele cu propria moara electrica, poti alege tipul de granulatie, cu ajutorul unor site interschimbabile de diferite marimi: de la 2 pana la 5 mm. In final, instrumentele si echipamentele necesare pentru ferma ta vor fi diferite, in functie de nevoile pe care le poti avea. Cu toate acestea, este important sa stii ca exista optiuni cand vine vorba de eficientizarea proceselor si muncii la ferma. Instrumentele si echipamentele potrivite tipului de ferma pe care il detii iti vor face munca mult mai usoara, iar castigurile vor fi vizibile.

Articol scris si publicat de catre RANJAK Media ®

Foto: zep.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea