Social

#cel mai bine platiti sportivi #sportivi

Cum arata topul celor mai bine platiti sportivi din lume

 

Luptatorul Conor McGregor este cel mai bine platit sportiv din lume conform topului realizat de publicatia americana Forbes.

Astfel, iata cum arata topul celor mai bine platiti sportivi din lume:

1. Conor McGregor (180 de milioane de dolari) - Irlandezul este cel mai faimos luptator din lume, iar veniturile sale se ridica la 180 de milioane de dolari. Dintre acestea, el a incasat 22 de milioane de dolari ca urmare a luptelor la care a luat parte, dar grosul vine din contractele de sponsorizare. Astfel, veniturile din publicitate se ridica la nu mai putin de 158 de milioane de dolari, fiind sportivul cu cea mai mare priza la contracte de marketing. Printre sponsorii sai se afla Beetrot Lab, DraftKings si Roots of Fight. De asemenea, a avut si o companie care producea whisky, insa a vandut-o in aprilie 2021 pentru 150 de milioane de dolari.

2. Lionel Messi (130 de milioane de dolari) - Desi au trecut anii peste el, Lionel Messi ramane unul dintre cei mai buni fotbalisti din lume. In vara anului trecut a fost protagonistul unei mutari spectaculoase, de la FC Barcelona la PSG. El inregistrat asadar venituri de 130 de milioane de dolari. 97 de milioane de dolari au provenit din veniturile din fotbal, iar 33 de milioane din sponsorizari. Messi ramane astfel un jucator de top, care a evoluat bine in acest sezon de Champions League, fiind unul dintre principalii marcatori. De altfel, conform cotelor din sectiunea pariuri sportive fotbal de la 888sport, Messi era al patrulea favorit la castigarea trofeului de golgheter din Champions League, cu cota 31.00. In fata sa se afla Robert Lewandowski (cota 1.20), Sebastien Haller (cota 6.00) si Mohamed Salah (cota 10.00).

3. Cristiano Ronaldo (120 de milioane de dolari) - In vara anului trecut a plecat de la Juventus Torino si a semnat un contract cu Manchester United. Din veniturile din fotbal, el castiga 70 de milioane de dolari. La aceasta suma se adauga inca 50 de milioane de dolari din sponsorizari. Are numeroase contracte de sponsorizare cu companii precum Nike, Herbalife, MTG, Unilever si DAZN. De asemenea, are afaceri in domeniul imobiliar, hotelier si are propria colectie de lenjerie intima si de parfumuri. Ronaldo a inaintat si el in varsta, dar ramane unul dintre principalii marcatori ai formatiei Manchester United.

4. Dak Prescott (107.5 milioane de dolari) - Americanul este un jucator de fotbal american, care inregistreaza venituri salariale de 97.5 milioane de dolari, la care se adauga inca 10 milioane din sponsorizari. Quarterback-ul celor de la Dallas Cowboys are 28 de ani si este sponsorizat de companii precum Albertson's, Anheuser-Busch InBev, AT&T, Beats Electronics, Directv, Frito-Lay, Nike, Panini, PepsiCo, Seven & I Holdings si Sleep Number. De asemenea, el a inceput o franciza de restaurante in Texas.

5. LeBron James (96.5 milioane de dolari) - Baschetbalistul are venituri salariale de 31.5 milioane de dolari si contracte de sponsorizare estimate la 65 de milioane de dolari, potrivit Forbes. El are intelegeri cu companii precum 2K Sports, AT&T, Beats Electronics, Blaze Pizza, Calm, Epic Games, GMC, Nike, PepsiCo, RIMOWA, Tonal, Walmart. De altfel, Blaze Pizza este una dintre companiile pe care le detine. Mai este asociat si in compania de wellness Ladder, unde ii are parteneri pe Arnold Schwarzenegger si Lindsey Vonn. Totodata, e implicat activ si in acte de caritate si vrea sa doneze 41 de milioane de dolari pentru a ajuta tineri fara posibilitati sa ajunga la universitate

6. Neymar (95 de milioane de dolari) - Fotbalistul de la PSG a castigat din salarii 76 de milioane de dolari, in timp ce contractele de sponsorizare i-au adus in jur de 19 milioane de dolari. Este foarte pasionat de jocuri video si adesea a facut live stream-uri pe Twitch. De altfel, el are si un contract de sponsorizare cu Epic Games. Mai are contracte de sponsorizare cu companii precum Flutter Entertainment, Puma, Qatar Airways si Red Bull.

7. Roger Federer (90 de milioane de dolari) - Tenismenul elvetian a implini 40 de ani, insa continua sa fie unul dintre cei mai bine platiti sportivi din lume. Desi a avut mari probleme medicale in ultima vreme si s-a operat de doua ori, el a incasat 90 de milioane de dolari din sponsorizari. Are o imagine foarte buna, motiv pentru care sponsorii ii raman alaturi. Barilla, Uniqlo, Lidnt, Moet, Mercedes-Benz si Rolex sunt doar cateva dintre companiile care il sponsorizeaza pe Roger Federer.

FOTO: tennishead.net

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea