Social

Cum a ajuns candidat Sorin Oprescu

Pesedistii au vrut sa-l faca pe Oprescu candidatul doi, in conditiile in care Vanghelie era candidatul official. PSD a vrut din start sa trimita doi reprezentanti in cursa pentru Bucuresti. Cand solutia Vanghelie a inceput sa se impuna, s-a gandit planul sustinerii lui Oprescu ca independent.

 Cand unii pesedisti se intreceau in declaratii pro si contra Marian Vanghelie, acum aproape o luna, la sediul de campanie al partidului se clocea un alt plan. Pentru ca Vanghelie nu statea bine in sondaje si extrem de multi lideri nu erau multumiti de el si nici de modul in care Geoana ii anuntase candidatura, o parte din liderii partidului s-au gandit sa il sustina, din umbra, pe Sorin Oprescu.

Dupa spusele unuia dintre mai-marii PSD, lui Oprescu i s-a facut atunci „o oferta la pachet". Pachetul continea, spune sursa mentionata, si o suma importanta de bani. Scenariul era simplu. Oprescu trebuia sa candideze ca independent si sa se impuna in fata lui Vanghelie, care era, la acea vreme, optiunea organizatiei PSD Bucuresti. Senatorul urma sa fie sprijinit, evident, pe sub masa.

„La inceput a acceptat pachetul. La cateva zile s-a razgandit si a spus ca nu-l mai intereseaza si ca el tot candideaza", a precizat un lider PSD . „Cineva i-a fortat mana. L-a facut sa se duca de partea cealalta. Lucrurile au scapat de sub control".

„Nu exista ostilitate fata de Oprescu in PSD"

In privinta lui Sorin Oprescu exista un statu-quo in partid. „Nu exista ostilitate fata de el", spun sursele citate. Desi Oprescu alearga in cursa fara o masinarie de partid, PSD nu este dusmanul sau. Pana la primul tur de scrutin, relatiile intre PSD si Oprescu raman inghetate.

Surse din PSD spun insa ca daca el se va califica pentru turul al doilea, cu Vasile Blaga, va beneficia de toate voturile PSD. O asemenea victorie le-ar putea face imposibil domnilor Geoana si Vanghelie sa explice „convingator" partidului de ce nu l-au desemnat candidat.

  


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea