Social

Basescu a sarbatorit cu “glumite” Ziua Europei

Presedintele Traian Basescu s-a incurcat in discursul de Ziua Europei si s-a intretinut cordial cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

 In discursul rostit, joi, la receptia oferita in gradina Palatului Cotroceni de Ziua Europei, seful statului a pledat ca Parlamentul, Guvernul si Justitia sa respecte regulile jocului european, iar “ clasa politica trebuie sa fie o piedica in calea reformelor institutionale”. Ultreior s-a corectat rizind si a oferit varianta corecta “clasa politica NU trebuie sa fie o piedica in calea reformelor institutionale”.

El a insistat asupra faptului ca Romania va deveni un stat european performant numai daca va continua sa-si reformeze principalele institutii. Parerea sa a fost ca Romania trebuie sa devina din ce in ce mai evident un motor al dezvoltarii economice a Uniunii Europene.

Daca Marx si Lenin indemnau tineretul sa priveasca spre URSS cu incredere, Traian Basescu i-a indeamnat pe tineri sa priveasca spre Uniunea Europeana ca spre “un proiect al viitorului” lor. Abordind lexicul tipic marilor prefaceri, Traian Basescu a spus ca UE “este un santier in lucru, o idee in devenire. Multe raman de descoperit si de facut”.

Parerea sa a fost ca e “o coincidenta fericita face ca Ziua Europei sa fie aniversata in acelasi moment cu sarbatorirea proclamarii independentei Romaniei”. Cum protocolul de la Cotroceni se pregatise cu tratatii si afara si inauntru daca ploua, iar afara se innorase, seful statului s-a uitat hlizindu-se spre cer, spunind ca “spre deosebire de ministrul agriculturii , eu imi odresc sa nu ploua”.

De altfel, ministrul agriculturii, alaturi de cel de externe, a fost cel care a reprezentat practic guvernul al receptia de la Cotroceni, presedintii parlamentului preferind si ei sa isi trimita inlocuitori.

Si la inceputul si la sfirsitul discursului, presedintele Traian Basescu si liderul PRM Corneliu Vadim Tudor au avut un schimb de replici. Vadim i-a zis ca a venit la viitorul sau loc de munca, Basescu l-a mai pus sa astepte inca sapte ani.

La receptia care din cauza ploii s-a mutat in sala Unirii a Palatului Cotroceni, si-au facut simtita prezenta secretarul executiv al PDL Elena Udrea si sotul sau, omul de afaceri Dorin Cocos. Nu au lipsit presedintele Curtii Constitutionale, Ion Vida, presedintele CSM, Lidia Barbulescu , procurorul general Codruta Kovesi , presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna, directorii SRI si SIE, George Maior si Mihai Razvan Ungureanu.

Dialog Traian Basescu-Vadim Tudor

Traian Basescu: “Ce faceti, maestre?”

CVT: “Am venit la viitorul meu loc de munca”.

TB: “Credeti ca mai rezistati sapte ani?”

CVT: “Ma rog, eu rezist, dar dumneavoastra?”

TB: “Eu, sigur da!”.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea