Social

#activitate pensii #crestere pensii #pensii

Cresc pensiile pentru persoanele care au 25 de ani de activitate! Noi bonusuri adaugate pensiilor

 

Multi pensionari vor primi bani in plus la pensie daca indeplinesc o singura conditie. Acestia trebuie sa aiba mai mult de 25 de ani de activitate in campul muncii.

 

 

Anuntul a fost facut de Presedintele Casei Nationale de Pensii Publice, Daniel Baciu. Acesta a anuntat ca se vor acorda noi puncte la pensie, ca bonus, pentru anii munciti suplimentar peste cei 25 de ani obligatorii. Acest lucru va duce la cresterea veniturilor pensionarilor.

”In noua lege am venit cu un numar de puncte suplimentar, ca un fel de bonus pentru cei care raman in activitate si realizeaza niste stagii de cotizare mai mari decat acel 25 de ani care este un stagiu considerat stagiu mediu de cotizare.

Intre 25 si 30 de ani pentru fiecare an peste 25 de ani se acorda 0,5 puncte, intre 30 si 35 de ani se acorda 0,75 de puncte pentru fiecare an care trece peste 30 de ani, iar peste 35 de ani un punct pentru fiecare an care se cotizeaza peste 35 de ani. Incercam pe aceasta cale sa prelungim viata activa a oamenilor, oamenii sa contribuie mai mult, incurajam contributivitatea in sistemul public de pensii”, a explicat Daniel Baciu, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea