Social

#ecrane #crestere copil #copil

Copilul tau petrece prea mult timp in fata ecranelor? Ofera-i alternative interesante si distractive!

Copiii de azi pot fi denumiti nativi digitali; s-au nascut in era tehnologiei. Acest lucru prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Este bine ca au la dispozitie informatii din toate domeniile, pot comunica cu usurinta cu prietenii, oriunde s-ar afla, sau  cu persoane de peste mari si tari. In plus, au acces la jocuri nenumarate.

Insa, copiii care petrec prea mult timp in fata ecranelor pot prezenta unele simptome, precum: probleme de vedere, tulburari de comportament, deficit de atentie, intarziere in dezvoltarea limbajului si altele. Deci, cum ar trebui sa actionezi?

Ofera-i copilului tau alternative interesante si distractive de petrecere a timpului liber

 Jocurile de societate in familie sau cu prietenii sunt prilej de socializare, dupa cum spune si numele. Aceste jocuri se practica inca din cele mai vechi timpuri, iar in prezent se gasesc in foarte multe variante atractive. Aduc o stare de buna dispozitie, dezvolta abilitati de gandire. Invita-ti copilul la masa de joc!

  •  Jocurile in aer liber sunt ideale. Copiii beneficiaza de lumina soarelui, exercitiu fizic, socializare. In trecut, jocurile in aer liber ocupau o mare parte din timpul copiilor, era activitatea preferata. Si acum trebuie sa acordam acestei activitati atentia pe care o merita. Explorarea mediului inconjurator este cea mai buna activitate pentru invatare, pentru capatarea independentei. Lasa copilul sa-si petreaca cit mai mult timp afara!
  •  Jocurile LEGO sunt cele mai populare jocuri, adorate de copii, asa cum este si LEGO Friends, de pe altex.ro. Un joc de LEGO achizitionat tine copilul ocupat, intr-o activitate foarte utila dezvoltarii lui, care il si bucura bineinteles. Pune-i la dispozitie copilului un joc LEGO!
  •  Sportul este foarte necesar dezvoltarii fizice armonioase. Asadar, indruma-ti copilul sa practice un sport! Un program de activitati fizice ajuta copilul sa fie mai organizat, mai ordonat, sa respecte reguli, sa socializeze. Deci, incurajeaza-ti copilul sa faca sport! Ajuta-l sa-si formeze o rutina!
  •  Studiul unui instrument muzical aduce copilul intr-o noua lume, a artei muzicale. Copilul trebuie sa acorde timp studiului, cu rabdare si perseverenta. Iar apoi se va bucura de reusita personala si ii va incanta pe cei din jur. Ajuta copilul sa se dezvolte!
  •  Dansul - imbina muzica si miscarea intr-un mod foarte placut. Indruma copilul sa danseze, danseaza impreuna cu el!
  •  Pictura, jocul cu plastelina imbina arta cu jocul si cu invatarea. Asigura-te ca ii oferi copilului tau instrumentele si mediul propice pentru desfasurarea acestor activitati!
  •  Puzzle-ul este un joc ce poate tine copilul ocupat, intr-un mod util, dezvoltandu-i motricitatea, gandirea, perseverenta. Alege pentru copilul tau un puzzle potrivit varstei!
  •  Jocurile de cuvinte - dezvolta vocabularul si pot amuza foarte mult pe cel mic. Foloseste aceste jocuri cand calatoriti, pentru a evita astfel petrecerea timpului la telefon!
  •  Vanatoarea de comori - este un joc la moda, foarte apreciat de cei mici. Piteste cateva lucruri, cateva dulciuri, realizeaza o harta a comorilor si succesul e garantat!

 Asadar, atentie la programul copilului! Ajuta-l sa petreaca timp de calitate, imbogatit cu activitati variate, care il dezvolta pe toate planurile.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea