Social

# simptome crunte #copil 7 ani #internare spital

Copil de 7 ani, internat in spital! Are o boala foarte rara cu simptome crunte

Un copil de doar 7 ani a fost internat in spital cu o maladie foarte rara. Acesta sufera de varicela hemoragica. Copilul se afla internat in Spitalul de Boli infectioase Victor Babes din Timisoara.

Se pare ca boala de care sufera micutul vine in urma unor afectiuni oncohematologice din Timisoara. Varicela hemoragica se deosebeste de varicela clasica prin faptul ca veziculele care apar pe corp devin hemoragice.

Spitalului de Boli Infectioase Timisoara a transmis ca evolutia bolii a fost foarte rapida. Copilul a fost transferat de la Spitalul Judetean din Arad la cel din Timisoara pentru a i se acorda tot ajutorul de care are nevoie.

“Varicela hemoragica are un debut atipic. Cu totii stim ca varicela se manifesta printr-o eruptie pe piele, cutanata, sub forma de vezicule. Eruptia apare initial la nivelul pielii paroase a capului, dupa care se extinde pe tot corpul. In aceste vezicule este sange. Astfel, apar echimozele cutanate si apoi sangerari ale mucoaselor. Ceea ce s-a intamplat si in cazul pacientului internat in spitalul nostru. Copilasul are, insa, si o trombocitopenie, o afectiune hematologica ce duce la scaderea numarului de trombocite la nivel sangvin. La o persoana sanatoasa numarul trombocitelor este de peste 150.000/microlitru. In momentul in care a ajuns in spitalul nostru, copilul avea 2000 de trombocite/microlitru. Am reusit, insa, in doar cateva zile sa il echilibram, sa ii crestem numarul la peste 10.000”, a declarat  dr. Adelina Marinescu, medic specialist boli infectioase la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara.

Starea micutului s-a imbunatatit, potrivit  medicilor. Acesta nu mai prezinta eruptii noi pe piele, iar cele vechi incep sa faca crusta, procesul fiind normal. Cu toate acestea, pana la normalizarea nivelului de trombocite copilul va ramane internat in spital.

In ultima perioada medicii au constat o crestere a numarului de cazuri de varicela in randul copiilor.

“In ultimele saptamani, am avut un aflux ridicat de cazuri de varicela venite in Ambulatoriu. Vorbim de 6-7 cazuri pe saptamana. Pacientii nu au avut insa forme grave, asa ca nu au necesitat internare. Complicatiile apar, de obicei, la sugari, la femeile insarcinate, la persoane imunodeprimate, cu imunitate scazuta din cauza unor tratamente sau a unor afectiuni. Complicatiile severe includ pneumonii, otita, encefalita, hemoragie, infectii bacteriene ale pielii, chiar septicemie”, a mai precizat dr. Adelina Marinescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea