Social

#caracteristici #otel inoxidabil #otel

Colturile din otel inoxidabil si caracteristicile lor specifice

Colturile din otel inoxidabil sunt disponibile in aceleasi dimensiuni ca si cele din otel carbon (S235-S355). Acest fapt permite un calcul mai usor si o planificare congruenta. Acest lucru se refera in special la proiectele, care necesita avantajele caracteristicii de rezistenta la coroziune a colturilor din otel inoxidabil (https://metinvestholding.com/ro/products/long-products/angles). Datorita geometriei lor, le mai numim si bare unghiulare L-profil. In general, L-profilele sunt disponibile in urmatoarele clase de otel inoxidabil: 304 si 304L, 316 si 316L precum si 316Ti. Colturile reprezinta cele mai de baza profile din otel inoxidabil pentru aplicatii structurale.

 

Colturi egale si inegale din otel inoxidabil

Colturile egale din otel inoxidabil sunt cele mai des intalnite. Cea mai mica dimensiune disponibila este 10x10x2 milimetri. Cat despre dimensiunile mai mari, colturile din otel inoxidabil pot ajunge pana la 200x200x20 milimetri. Colturile mai mari sunt de obicei profile speciale, utilizate foarte rar.

Colturile inegale din otel inoxidabil urmeaza, de asemenea, dimensiunile celor din otel carbon. Cea mai mica dimensiune este de 20x10x3 milimetri si cea mai mare - 200x150x15 milimetri. Lungimea standard a colturilor din otel inoxidabil este de 6 metri.

Productia de colturi din otel inoxidabil

In functie de modul de producere, tehnologie si utilizare, exista diferite tipuri de colturi din otel inoxidabil si otel carbon.

Laminare la cald

Laminarea la cald a colturilor din otel inoxidabil este cea mai eficienta metoda de productie. Laminarea la cald a L-profilelor nu este foarte costisitoare sau complexa. Prin urmare, este alternativa economica pentru realizarea marfurilor. Totusi, din utilizarea aceastei tehnologi rezulta un produs cu cerinte reduse in materie de toleranta, colturi rotunde si o raza interna, care poate constitui chiar dublul grosimii materialului.

Laminare la rece

Laminarea la rece a colturilor din otel inoxidabil confera o suprafata de profil fina si stralucitoare. Aceste profile au tolerante stricte si raze foarte mici atat in partea interioara, cat si cea exterioara.

Astfel de colturi din otel inoxidabil vor fi adesea folosite in aplicatii estetice, de exemplu in constructia mobilierului. De asemenea, sunt adesea lustruite „pana la stralucirea de oglinda”, ceea ce pare a fi usor, datorita suprafetei deja netede.

Dimensiunile disponibile ale colturilor din otel inoxidabil laminat la rece au si careva limite si ating doar marimile de pana la 60x60x6 milimetri.

Extragerea la rece

Extragerea la rece a colturilor din otel inoxidabil este o alta metoda de productie, care permite sectiuni foarte precise. Tolerantele pentru aceste profile din otel inoxidabil se incadreaza in domeniul h11. Toate colturile sunt ascutite si nu exista o raza interioara.

Gama dimensionala pentru colturilor din otel inoxidabil extrase la rece este similara cu cea a L-profilelor laminate la rece. Lungimile de productie sunt cuprinse intre 3 si 4 metri. De asemenea, sunt utilizate in aplicatii estetice. Cu toate acestea, cea mai mare gama de utilizare este pentru constructia de masini, unde este nevoie de un nivel ridicat de precizie si acuratete dimensionala.

Colturi din otel inoxidabil sudate cu laser

Consumul anual la nivel mondial de colturi mai mari de 150 milimetri este atat de mic incat nu atinge cantitatea minima pentru procesul de laminare la cald. Prin urmare, colturile din otel inoxidabil sudate cu laser vor constitui alegerea cea mai buna. Producem L-profile prin sudarea impreuna a doua bare plate din otel inoxidabil. Rezultatul are muchii ascutite, o cusatura de sudura marginala in interior de maximum doi milimetri si tolerante stricte.

Formare la rece sau indoire prin presare

Formarea la rece si indoirea prin presare sunt alte doua tehnologii similare pentru a produce colturi. Ambele metode de productie au in comun faptul ca genereaza o raza de curbura in interior si in exterior. Deformarea puternica la rece duce la o intarire la rece a otelului inoxidabil, care nu este doar nedorita, ci poate avea si alte consecinte negative.

In procesul de formare la rece, barele plate sunt ghidate intr-un suport de laminare la temperatura camerei. Acolo se vor lamina pana vor ajunge la forma dorita. Folosim aceasta metoda pentru geometrii cu dimensiuni mici si cu pereti subtiri. Destul de des, pentru formarea la rece este necesara o suprafata minima de cativa kilometri.

Colturi din otel inoxidabil obtinute din indoirea prin presare

Pe de alta parte, indoirea prin presare se foloseste pentru a produce numai bare simple. O anumita matrita si arbore de presare transforma o bara plata - pozitionata intr-un pres de taiere - intr-un colt din otel inoxidabil.

In functie de capacitatea de presare a masinii, acesta poate forma materiale cu grosimi de pana la 20 de milimetri. De obicei, tehnologia de indoire prin presare creeaza colturi foarte mari din otel inoxidabil, unde baza coltului poate fi de pana la un metru.

Productia de colturi din otel inoxidabil in comparatie

Fiecare metoda de productie a L-profilelor din otel inoxidabil are avantaje si dezavantaje.

FOTO: metinvestholding.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea