Social

#termopane romania #termopane

Tot ce trebuie sa stii despre termopane - Cat sunt de eficiente ?

Termopanul este un material extrem de prezent in constructii si renovari pentru locuinte incat ar putea parea ca nu are nevoie de nicio prezentare. Dar pentru a intelege cu adevarat beneficiile sale, mai intai trebuie sa intelegi exact ce este si cum se comporta.

 

Mai simplu spus, termopanul este folosit pentru tipurile de instalatii din sticla (in special ferestre) si implica doua geamuri de sticla asezate in acelasi cadru, care sunt separate printr-un strat subtire de aer (un vid) sau uneori gaz inert, cum ar fi argonul. Acest strat dintre cele doua panouri este ingredientul magic.

Geamul dublu mentine frigul departe de casa si pastreaza caldura inauntru, acesta fiind unul dintre multe alte beneficii pe care le ofera. Reduce considerabil curentii, spre deosebire de fereastra simpla, care implica un singur geam de sticla. Dupa cum probabil stie oricine care detine ferestre simple, in timpul lunilor reci, acestea pot actiona mai degraba ca niste unitati de racire in interiorul unei case. Astfel, termopanul devine varianta cea mai eficienta si avantajoasa din punct de vedere al raportului calitate-pret.

Cat sunt de eficiente termopanele?

Spre exemplu, unele cercetari indica faptul ca termopanul poate reduce nivelul de zgomot cu pana la 35 de decibeli – aproximativ la nivelul unei conversatii normale.

De asemenea, are si multe alte beneficii. Spre exemplu, vei economisi bani cand vine factura la caldura, deoarece termopanele izoleaza foarte bine, pastrand frigul departe iarna si caldura pe timp de vara.

Mai jos, o analiza de la confusedaboutenergy.co.uk, iti arata modul in care eficienta termopanelor poate varia.

O casa cu 3 dormitoare incalzita pe gaz - care utilizeaza in medie de 15000 kwh de energie pe an - economiseste aproximativ 10% din costurile de energie numai prin puterile izolante ale geamurilor duble (aproximativ 300 de lei pe an).

Merita sa iti pui termopane?

Intrebarea finala daca termopanele „merita” va depinde in mare masura de cati bani trebuie sa economisesti la facturile de incalzire si sa cantaresti in functie de costul modernizarii. Folosind cifrele mentionate mai sus, acest lucru va depinde de situatia fiecarei proprietati.

In principiu, termopanele merita in totalitate cheltuielile suplimentare. Daca intentionezi sa renovezi casa si trebuie sa cumperi ferestre si usi, cu siguranta termopanele sunt cea mai buna solutie.

Daca te afli intr-o pozitie in care dispui de buget suficient si iei in considerare sa iti montezi termopane, atunci cu siguranta aceasta este cea mai buna alegere.

Reducerea pierderilor de caldura si izolarea fonica oferita imbunatatesc enorm calitatea vietii si a spatiilor interioare.

Termopanele au devenit upgrade-uri standard pentru majoritatea caselor din intreaga lume. Daca esti in plin proces de construire sau de renovare a locuintei, poti folosi termopane salamander. Vei avea parte de o multime de beneficii suplimentare: O casa mai calda, mai silentioasa si mai eficienta din punct de vedere energetic.

Salamander GreenEvolution 76 este o generatie de ferestre cu 6 camere si o adancime constructiva de 76 mm care prin grosimea peretelui de 3mm asigura o fereastra de o calitate si functionalitate foarte ridicata.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea