Social

#cod portocaliu de furtuna #cod rosu de canicula

Cod rosu de canicula, cod portocaliu de furtuna! Ce se intampla in Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea. Este cod rosu de canicula in sudul tarii, dar si cod portocaliu de furtuna. Urmeaza inca o zi de foc, cu temperaturi ce pot ajunge la 42 de grade la umbra, insa, in acelasi timp vom aavea parte de instabilitate atmosferica cu furtuna, ploi si descarcari electrice. 

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00, 15 judete din tara sunt sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin intensificari ale vantului (rafale de 55...70 km/h si izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descarcari electrice, grindina si averse torentiale (in intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 30...40 l/mp).”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU instabilitate atmosferica

In intervalul 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00, cea mai mare parte a tarii se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, intensificari ale vantului si vijelii puternice. 

„In intervalul mentionat, in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si in cea mai mare parte a Transilvaniei si a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin intensificari ale vantului (rafale de 70...90 km/h si izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descarcari electrice, averse torentiale si grindina. In intervale scurte de timp, de 1 pana la 3 ore, cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat peste 50...60 l/mp, indeosebi in Transilvania si Moldova.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant

In intervalul 27 iulie, ora 02:00 – 27 iulie, ora 10:00 numeroase judete din sudul si estul tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de vant. Sunt zivate fenomene precum intensificari ale vantului si instabilitate atmosferica temporar accentuata

„In intervalul mentionat, in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei vantul va continua sa prezinte intensificari cu rafale in general de 55...65 km/h.

In jumatatea de est a Munteniei, sudul Moldovei si Dobrogea instabilitatea atmosferica se va mentine temporar accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului (rafale de 50...60 km/h), vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cod rosu de canicula  

Codul rosu de canicula continua si astazi, 26 iulie, aducand temperaturi insuportabile in toata tara. 

COD ROSU de canicula: temperaturi extreme, disconfort termic deosebit de accentuat.

Zone afectate: In judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, vestul judetului Constanta si in municipiul Bucuresti

„In judetele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, vestul judetului Constanta si in municipiul Bucuresti, se vor inregistra temperaturi maxime extreme in general de 40...41 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula:  val de caldura persistent, canicula si disconfort termic accentuat

„In judetele Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Vaslui si Tulcea se vor inregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula:  val de caldura si disconfort termic ridicat

„Valul de caldura si canicula vor persista in jumatatea de sud-est a tarii. Local in Oltenia, centrul Moldovei, precum si sud-estul Transilvaniei si pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 32 si 37 de grade”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In perioada 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 10:00, valul de caldura si canicula vor persista in jumatatea de sud-est a tarii. Local in Oltenia, centrul Moldovei, precum si sud-estul Transilvaniei si pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 32 si 37 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea