Social

#120km/h #avertizare ANM #cod portocaliu de vant #vijelii

Cod portocaliu de vant! Vijeliile pot atinge pana la 120km/h. Avertizare ANM

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de vreme rea. Sunt in vigoare un cod portocaliu si doua coduri galbene de vant puternic care poate ajunge la rafala la 120km/h.

 

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 21 februarie, ora 10 – 22 februarie, ora 08, este in vigoare o atentionare de tip cod galben de intensificari ale vantului, care va afecta in special zonele montane, la altitudini mai mari de 1500 m.

“La munte, la altitudini mai mari de 1500 m vantul va avea intensificari sustinute cu rafale de 70...100 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vant si viscol

In intervalul 21 februarie, ora 10 – 21 februarie, ora 22 este in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de intensificari puternice ale vantului si viscol. Sunt vizate zonele montane, la altitudini mai mari de 1700 m.

“La altitudini de peste 1700 m vor fi perioade in care vantul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol si vizibilitate redusa.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de intensificari ale vantului

In intervalul 21 februarie, ora 10 – 21 februarie, ora 22 este in vigoare o avetizare de tip cod galben de vreme rea care vizeaza intensificari ale vantului care pot ajunge la rafala pana la 85 de km/h.

„In intervalul mentionat, local in sudul, centrul si estul tarii vor fi intensificari ale vantului, cu rafale de 55...65 km/h si mai ales in nordul Moldovei si sudul Transilvaniei de 75...85 km/h.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

 In Bucuresti vremea se va incalzi semnificativ, devenind deosebit de calda pentru ultima decada a lunii februarie. Temperatura maxima va fi de 18...19 grade (peste 10 grade fata de cea normala), iar cea minima de 3...5 grade. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi perioade in care vantul va avea intensificari cu rafale de 50...55 km/h, apoi va slabi in intensitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea