Social

#prevestire cutremur #carmen harra #cutremur

Unde si cand va avea loc urmatorul mare cutremur din Romania! Carmen Harra, previziuni sumbre: „Nu in Bucuresti”

Dupa ce Turcia si Siria au fost zguduite de doua cutremure devastatoare, in urma carora au murit peste 40.000 de oameni, si in Romania au avut loc, in doua zile consecutive, doua cutremure destul de puternice.

 

Seismele, care au avut loc in zona Targu Jiu (Gorj), i-au speriat pe romani, insa Carmen Harra, una dintre cele mai cunoscute, dar si controversate prezivatoare din tara noastra, afirma ca nu avem de ce sa ne panicam. Sau cel putin nu momentan, deoarece in 2023 nu va avea loc niciun cutremur puternic in Romania.

„Mie mi se pare foarte ciudat cutremurul asta, in felul in care s-a intamplat si magnitudinea lui. Nu stiu daca e si o mana umana la mijloc, nu numai revolta pamantului fata de asa ceva. Deci nu mi se pare ca e un simplu cutremur. E ceva mult mai complex aici care s-a intamplat si simt in intuitia mea ca e si o mana umana la mijloc, intr-un fel sau altul. Deci e ca un avertisment, vine ca ceva cu dublu tais. E mult mai complexa situatia decat pare. Nu vad in Romania un cutremur de proportiile astea in viitorul apropiat. Vad cutremure mici, tolerabile, dar nu asa ceva, deci romanii sa fie vigilenti, pentru ca intotdeauna e bine sa fii vigilent la asa ceva, sa ai grija, si in special in Bucuresti nu se face nimic sa se consolideze cladirile care sunt in pericol. Va ocupati de orice altceva, dar nu ca sa va protejati sau sa va ganditi la viata oamenilor, dat fiind faptul ca Vrancea este o zona seismica. Insa lucrurile nu se repeta cum au fost, cutremurul din ’77 a fost un cutremur care a daramat centrul Bucurestiului. Va veni un cutremur in viitor, dar nu imediat si nu in centrul Bucurestiului, ci in zonele apropiate, fara sa produca astfel de nenorociri. Nu este in viitorul imediat apropiat, asa ca puteti sa stati linistiti, desi e greu sa stati linistiti cand stii ca traiesti intr-o astfel de zona si mai ales ca ciclic astfel de cutremure se intampla. Nu se intampla nimic pe parcursul anului 2023, nimic de genul asta pentru romani. Am trait cutremurul din ’77, eram la Bucuresti! Nu am sa uit cat traiesc. Era spre seara, adica in jur de opt seara. Am vrut sa ma culc si am avut o senzatie de sufocare. Am vazut in fata ochilor cum cad cladirile si am iesit din cladire cu doua minute inainte sa cada cladirea. Am vazut oameni murind in fata mea, nu am sa uit cat traiesc, eram in pijamale, in picioarele goale. Eram venita la Bucuresti, de la Cluj, unde eram student. Aveam 22 de ani si nu am sa uit niciodata ce trauma am suferit, apropo de trauma cutremurelor, ani si ani de zile. Si acum sufar! Cutremurele sunt politice, cutremurele sunt de alta natura, in special economice, devastatoare, in perioada care urmeaza, asa ca trebuie sa ne inarmam cu intelepciune sa stim cum sa navigam prin aceasta perioada dificila prin care trece omenirea. Avem si o mica bucurie ca totusi nu ne paste asa ceva”, a spus Carmen Harra pentru Ciao.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea