Social

#averse torentiale #cod portocaliu #vremea #starea vremii #conditii meteo

Cod portocaliu de ploi torentiale, grindina si vijelii! Unde va lovi potopul

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o alerta de tip cod portocaliu de vreme deosebit de rea pentru mai multe judete din tara. Sunt anuntate ploi torentiale, vijelii si grindina. Iata care sunt zonele lovite de potop, dar si cum va fi vremea in Bucuresti.

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 9 iunie, ora 10:00 – 10 iunie, ora 10:00, este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea care afecteaza mai multe judete ale tarii, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si izolat grindina, intensificari de scurta durata ale vantului si vijelii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de averse torentiale

In intervalul 9 iunie, ora 14:00 –9 iunie, ora 23:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de averse torentiale care vor afecta judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj si zonele de munte ale judetelor Alba, Bistrita Nasaud, Mures si Suceava.

“In judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj si zonele de munte ale judetelor Alba, Bistrita Nasaud, Mures si Suceava, vor fi averse torentiale. Local cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat de peste 50 l/mp (in intervale scurte de timp, de pana la 1 – 3 ore).

In zilele urmatoare, vremea va fi instabila mai ales in regiunile vestice,  nordice, centrale si la munte.”, avertizeaza ANM.

CITESTE SI: Cod portocaliu de inundatii! Risc de viituri majore pe numeroase rauri din tara

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Capitala vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 29...30 de grade si cea minima de 13...15 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea