Social

#Champions League 2023 #manchester city #champions league #inter milano

Tot ce trebuie sa stii despre finala Champions League 2023: Manchester City vs. Inter Milano

Manchester City si Inter Milano se intalnesc sambata, de la ora 22:00, in finala Champions League 2022/23, programata pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul. Inter incearca sa isi treaca in palmares al patrulea trofeu Champions League din istorie, in timp ce Manchester City, echipa care porneste cu prima sansa, il poate obtine in premiera.

Noutati despre cele doua echipe

Manchester City are ceva emotii cu fundasul dreapta Kyle Walker, care s-a accidentat in aceasta saptamana. El a parasit antrenamentul de marti, insa sunt sanse foarte mari sa fie recuperat si sa fie titular in finala de la Istanbul.

De partea cealalta, Inter Milano are sanse mari sa il recupereze pe Henrikh Mkhitaryan, insa Joaquin Correa este incert. Dalbert va rata finala, in timp ce Skriniar are sanse infime sa joace, avand in vedere ca a fost accidentat o buna perioada de timp.

Echipele probabile:

  • Manchester City: Ederson; Walker, Dias Akanji; Stones, Rodri, Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish; Haaland
  • Inter Milano: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Brozovic, Dimarco; Dzeko, Martinez

Manchester City este mare favorita in finala de la Istanbul

Cotele la pariuri sportive indica faptul ca Manchester City este mare favorita la trofeu. Trupa lui Guardiola are cota 1.20 sa-si atinga visul suprem, in timp ce Inter Milano are cota 4.50. Desigur, bookmakerii anticipeaza ca sunt sanse mari ca formatia lui Pep Guardiola sa se impuna in timpul regulamentar, motiv pentru care victoria in 90 de minute are doar cota 1.40. Egalul are cota 4.50, iar succesul lui Inter Milano in timpul regulamentar are cota 7.50.

Drumul echipelor catre finala Champions League

Manchester City nu a avut emotii in faza grupelor si a terminat pe primul loc, peste Borussia Dortmund, FC Sevilla si FC Copenhaga. A castigat cu FC Sevilla, scor 4-0 si 3-1, pe Dortmund a invins-o acasa cu 2-1 si a remizat in deplasare, scor 0-0, pe Copenhaga a invins-o acasa cu 5-0, iar apoi a terminat egal in Danemarca, scor 0-0.

In optimile de finala, City a remizat in deplasare la Leipzig, scor 1-1, insa in retur i-a zdrobit pe nemti cu 7-0. Sferturile de finala au adus cel mai dificil adversar pana in acel moment, Bayern Munchen. Chiar si asa, formatia lui Pep Guardiola a rezolvat calificarea inca din tur, dupa ce s-a impus cu 3-0. In retur, scorul a fost 1-1. Semifinalele au scos-o in calea lui City pe Real Madrid, echipa pe care o intalnise si in urma cu un an, in aceeasi faza a competitiei. In turul de pe Santiago Bernabeu scorul a fost 1-1, insa in retur City si-a aratat valoarea si s-a impus cu 4-0.

De partea cealalta, Inter Milano a avut o grupa mai dificila, cu Bayern Munchen, FC Barcelona si Viktoria Plzen, dar a reusit sa termine pe locul doi. A inceput cu stangul, un esec acasa, scor 0-2, cu Bayern Munchen, dar apoi a castigat cu acelasi scor in deplasare la Viktoria Plzen. Victoria cu 1-0 de acasa cu FC Barcelona si remiza, scor 3-3, din deplasarea din Spania, au adus-o pe Inter intr-o pozitie favorabila. Apoi, succesul de acasa, scor 4-0, cu Viktoria Plzen, a cimentat calificarea in optimi, astfel ca esecul din ultima runda, scor 0-2, cu Bayern Munchen, nu a mai contat.

In optimi, formatia lui Inzaghi s-a impus in prima mansa, scor 1-0, cu FC Porto, iar apoi a remizat, scor 0-0, in deplasare. In sferturi a intalnit o alta echipa din Portugalia, pe Benfica, pe care a invins-o in deplasare, scor 2-0, iar in retur a remizat 3-3. In semifinale, echipa nerazzurra a intalnit-o pe rivala locala, AC Milan. A castigat in meciul considerat pe teren advers cu 2-0, iar in retur s-a impus cu 1-0, reusind astfel sa obtina calificarea in finala.

Cele mai bune rezultate inregistrate in Champions League

Desi Manchester City este favorita, Inter Milano este echipa care are traditia de partea ei. A castigat deja acest trofeu de trei ori in istorie, in 1964, 1965 si 2010. Fanii lui Inter isi pun sperante mari in amintirea trofeului castigat in 2010, cand Bayern era la fel mare favorita, insa formatia antrenata de Jose Mourinho la acel moment a reusit sa castige trofeul. De asemenea, italienii mai au in palmares si trei Cupe UEFA.

De partea cealalta, Manchester City nu a castigat pana acum trofeul Champions League. A fost aproape in 2021, cand a disputat finala contra celor de la Chelsea, insa a fost invinsa cu 1-0 dupa un gol marcat de Kai Havertz. In aceste conditii, castigarea trofeului reprezinta un obiectiv total pentru britanici.

Cotele publicate in acest articol pot suferi modificari in orice moment.

FOTO: pexels.com

Articol sustinut de 888sport

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea