Social

#avertizare meteo #grindina # ploi torentiale

Cod portocaliu de ploi torentiale! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o doua avertizari de vreme rea pentru urmatoarea perioada, una de tip cod portocaliu si una de tip cod galben. Avertizarile de vreme rea afecteaza numeroase judete din tara, care au fost deja afectate de ploi intense si inundatii. 

Cod portocaliu de ploi torentiale

In intervalul 30 mai, ora 12:00 – 30 mai, ora 20:00 este in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de vreme instabila, fiind vizate fenomene precum averse torentiale si grindina.

„In judetele Caras – Severin, Timis, Hunedoara si Arad vor fi averse torentiale si grindina. Local cantitatile de apa vor fi de 40...70 l/mp (in intervale scurte de timp, de pana la 1 – 3 ore).”, avertizeaza ANM.

Cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata

In intervalul 30 mai, ora 11:00 – 30 mai, ora 23:00 este in vigoare o avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.  

“In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin descarcari electrice, averse torentiale, grindina, intensificari ale vantului si posibil vijelii in Banat, Crisana, vestul Transilvaniei si in Oltenia. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30...40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi astazi, pe arii mai restranse, si in celelalte regiuni. In jumatatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferica se va mentine pronuntata si in a doua parte a zilei de miercuri (31 mai).”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Vremea va fi frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea