Social

#examene elevi #amanare examene #greva profesori

Examene, amanate pentru a doua oara! Cand vor sustine elevii de clasa a VI-a probele de Evaluare Nationala si ce se intampla cu examenele elevilor din clasele terminale

Greva profesorilor duce, in continuare, la afectarea eevilor. Astfel, examenele elevilor de clasa a Vi-a au fost amanate din nou. Mai mult, nu se stie inca ce se va intampla cu examenele elevilor din anii terminali.

 

Examenele elevilor de clasa a VI-a au fost amanate pentru a doua oara. Elevii ar fi trebuit sa sustina examenul de Evaluare Nationala saptamana trecuta, pe 23 si 24 mai. Acestea au fost decalate cu o saptamana din cauza grevei, pe 30 si 31 mai.

Potrivit unor noi modificari, elevii nu vor sustine examenele nici in aceasta saptamana, deoarece Evaluarea Nationala pentru clasa a VI-a a fost mutata in zilele de 12 si 13 iunie.

Astfel, elevii de clasa a VI-a vor sustine pe 12 iunie examenul la Limba si comunicare, iar pe 13 iunie examenul la Matematica si stiinte ale naturii.

Anuntul modificarii a fost facut de Ministerul Educatiei. Acesta a fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial.  

Ce se intampla cu examenele sustinute de elevii din anii terminali

In contxtul grevei nu este clar inca ce se va intampla cu examenele elevilor din anii terminali. Elevii de lasa a 8-a, ar trebui sa sustine examenele de Evaluare Nationala in perioada 19-22 iunie, in timp ce absolventii de liceu urmeaza sa sustina Bacalaureatul in perioada 12-29 iunie.

Pana in momentul de fata nu se stie nimic, insa Ministerul Educatiei a facut o solicitare urgenta ca inscrierea elevilor pentru examenul de Bacalaureat sa se faca conform programuluistabilit, adica in  perioada 29 mai – 7 iunie.

„Astazi ar trebui sa inceapa inscrierea la examenul de bacalaureat, etapa de debut a calendarului celor mai importante examene nationale. Insa, din pacate, unii elevi din Romania nu vor avea aceasta posibilitate, luand in calcul intregul context in care ne aflam si probabilitatea ca resursa umana a unor unitati de invatamant sa nu permita organizarea optima a acestui proces. Totodata, finalul saptamanii viitoare marcheaza, cel putin teoretic, conform calendarului in vigoare, incheierea cursurilor pentru elevii claselor a XII-a. Vocile acestor elevi, care nu cunosc inca modul in care le va fi incheiata situatia scolara, trebuie ascultate in paralel cu sustinerea noastra, a tuturor, pentru cadrele didactice. In acest sens, va solicitam concretizarea tuturor propunerilor venite din partea profesorilor din Romania cat mai urgent posibil. De asemenea, ne dorim ca, pe termen scurt, sa fie stabilita o procedura de urgenta pentru inscrierea elevilor la examenul de bacalaureat. (...)

Singura modalitate prin care am putea reveni la normalitate si la calendarul initial al examenelor nationale este implicarea reala a Guvernului Romaniei in a readuce echilibrul in sectorul de educatie. Este evident ca negocierile derulate pana in prezent nu au conturat o solutie viabila pentru conflictul existent. Atragem atentia asupra contextului critic in care ne aflam si subliniem necesitatea de a purta un dialog constructiv cu sindicatele din invatamant", se arata intr-un comunicat transmis de CNE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea