Social

# cod portocaliu de canicula #avertizare canicula #canicula

Cod portocaliu de canicula! Care sunt zonele afectate! Avertismentul meteorologilor

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea. mai multe avertizari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Pe ntru astazi, este cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata. De maine insa, vremea se incalzeste in toata tara si revine canicula. Iata cum va fi vremea in urmatorul interval si ce se intampla in Capitala.

COD GALBEN de canicula

Vinei, 4 august, este cod galben de canicula. Sunt vizate fenomene precum val de caldura, canicula, disconfort termic ridicat.

“Vineri (04 august), valul de caldura se va extinde in toata tara si va fi canicula in toate zonele de campie si de podis. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 17 si 20 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

Cea mai mare parte a tarii se afla insa sub avertizare de tip cod portocaliu de canicula. Temperaturile pot ajunge pana la 39 de grade la umbra.

„Canicula se va intensifica in Crisana si Banat unde se vor inregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, precum si in jumatatea de sud a Olteniei si a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39...41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime se vor situa intre 19 si 25 de grade.

Nota: pe parcursul zilei de sambata (05 august) disconfortul termic se va mentine ridicat in toate zonele de campie si va mai fi canicula local in regiunile sudice.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

Sambata, 5 august, canicula continua, in special in sudul si vestul tarii. Sunt vizate fenomene precum: val de caldura, canicula, disconfort termic ridicat.

„Pe parcursul zilei de sambata (05 august) in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Oltenia, Muntenia si sud-estul Moldovei va fi canicula, disconfortul termic se va mentine ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade.

Nota: Din dupa-amiaza zilei de sambata vremea va deveni instabila in regiunile vestice si sud-vestice.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 4 august, ora 10:00 – 5 august, ora 21:00, in Bucuresti va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Vineri (4 august) temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 39 de grade, iar sambata (5 august) va fi de 35...36 de grade. Temperatura minima va fi de 19...22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat, temporar cu usoare intensificari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea