Social

#schimbari vreme #cod galben de vant #ninsori #ploi #vant puternic #vreme

Cod galben de vant, ploi si viscol, in urmatoarele ore! Vremea se schimba radical!

Meteorologii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) au emis mai multe avertizari meteo cod galben de vreme rea care vor afecta Romania in urmatoarea perioada. 27 de judete sunt afectate de conditii de vreme severa. Sunt anuntate ploi, ninsori, viscol si vijelii.

COD GALBEN de ploi

In intervalul 12 februarie, ora 10:00 – 12 februarie, ora 18:00, este cod galben de intensificari ale vantului, care va afecta judetele din estul tarii.

“Vantul va avea intensificari in Dobrogea, estul Munteniei si sud-estul Moldovei. Vor fi viteze in general de 55...65 km/h, iar in judetul Constanta si pe litoral, rafalele vor depasi temporar 70 km/h.

Nota: Pe litoral vantul va continua sa prezinte intensificari in prima parte a noptii de luni spre marti, cu viteze de 50...55 km/h.”, avertizeaza ANM.

Atentionare de precipitatii

In intervalul 12 februarie, ora 14:00 – 14 februarie, ora 10:00, sunt anuntate precipitatii insemnate cantitativ si intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii.

“In intervalul mentionat, temporar se vor semnala precipitatii in aproape toata tara si se vor acumula cantitati de apa in general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, insotite si de descarcari electrice indeosebi in sud-estul teritoriului.

La munte, iar in noaptea de marti spre miercuri, trecator si in zonele mai joase de relief din Transilvania si Moldova se vor semnala precipitatii mixte.

Marti, vantul se va intensifica in zona montana inalta, in special in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, unde vor fi rafale de 60...80 km/h, iar temporar si in regiunile estice si local in cele vestice si sud-vestice, in general cu viteze de 45...55 km/h.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ploi si ninsori

In intervalul 12 februarie, ora 18:00 – 13 februarie, ora 22:00 intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de precipitatii insemnate cantitativ si ninsori la altitudini de peste 1500 m.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Transilvaniei si in nord-vestul Moldovei, precum si in zonele montane aferente va ploua si se vor acumula cantitati de apa de 25...30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp.

La altitudini mai mari de 1500 m, indeosebi pe parcursul zilei de marti (13 februarie) in Carpatii Orientali si in Carpatii Meridionali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada, local consistent.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 12 februarie, ora 10:00 – 13 februarie, ora 08:00, valorile de temperatura vor fi usor mai scazute fata de intervalul precedent, insa vremea se va mentine semnificativ mai calda decat normal in aceasta perioada din an. Cerul va avea innorari si temporar dupa-amiaza si seara vor fi averse si posibil descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat (cu rafale de 35...40 km/h). Temperatura maxima se va situa in jurul a 16 grade, iar minima va fi de 4...5 grade.

In intervalul 13 februarie, ora 08:00 – 14 februarie, ora 10:00, valorile de temperatura vor continua sa scada usor, dar se vor situa in continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea innorari, trecator va ploua mai ales dupa-amiaza si noaptea, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul a 13 grade, iar cea minima va fi de 5...6 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea