Social

#sotie Robert Oppenheimer #fizician Robert Oppenheimer #Robert Oppenheimer

Cine a fost sotia lui Oppenheimer. Katherine a fost inselata de fizician de mai multe ori cu fosta lui iubita

Fizicianul Robert Oppenheimer, cunoscut ca "parintele bombei atomice", a fost mereu o personalitate fascinanta, iar interesul fata de viata sa a crescut considerabil dupa lansarea filmului biografic "Oppenheimer", regizat de Christopher Nolan.

Insa, in spatele realizarilor sale stiintifice, Oppenheimer a avut o viata personala tumultuoasa, despre care se stie mai putin.

In anul 1936, Oppenheimer a intalnit-o pe Jean Tatlock, o tanara absolventa in psihiatrie, in timp ce preda fizica la Universitatea Berkeley. Cei doi s-au indragostit rapid, iar in mai multe randuri au fost aproape de a se casatori. Cu toate acestea, relatia lor a fost marcata de dificultati si s-a destramat in cele din urma. In 1939, Oppenheimer a incercat din nou sa o ceara in casatorie pe Jean, dar aceasta a refuzat, iar ei s-au despartit.

In scurt timp dupa aceasta, Oppenheimer a intalnit-o pe Katherine "Kitty" Puening, botanista germano-americana, cu care s-a casatorit in noiembrie 1940 si alaturi de care a avut doi copii. Cu toate ca era casatorit, cea mai intensa dragoste a lui Oppenheimer a fost intotdeauna pentru Jean Tatlock, cu care a avut mai multe aventuri de-a lungul timpului. De asemenea, exista suspiciuni ca Oppenheimer a avut si o aventura cu profesoara Ruth Sherman Tolman.

Tragicul final al povestii de dragoste cu Jean Tatlock s-a petrecut in ianuarie 1944, cand ea a fost gasita moarta. Se spune ca a murit prin suicid, dar au existat speculatii ca ar fi putut fi vorba de o crima. Personalitatea complexa a lui Robert Oppenheimer si viata sa tumultuoasa adauga un nou aspect fascinant in istoria acestui om remarcabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea