Social

#arcturus # varianta noua coronavirus #coronavirus

Alerta! O varianta mult mai contagioasa a Covid-19 face ravagii. Val nou de infectii

O noua subvarianta a teribilului virus SARS-CoV-2 face ravagii. Botezata Arcturus, noua varianta se raspandeste rapid in India si Rusia. Varianta analizata de cercetatori prezinta noi mutatii si a fost deja raportata in mai multe state din Europa, dar si in alte zone ale lumii. 

 

Arcturus este o subvarianta derivata din Omicron. Aceasta a intrat in atentia cercetatorilor si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) la finalul lunii ianuarie. De atunci OMS supravegheaza modul de propagare al acestei variante in intreaga lume.

OMS a descris noua varianta ca avand "o mutatie suplimentara care, in studiile de laborator, arata o infectiozitate crescuta, precum si o potentiala patogenitate crescuta“, potrivit realitatea.net.

Valul de infectii s-a dovedit ingrijorator in ultima luna, in India. A fost instituit deja cod rosu, iar unele state indiene au reintrodus obligativitatea purtarii mastilor de protectie in spatiile publice.

Desi nu au fost semnalate chimbari in ceea ce priveste gravitatea bolii, specialistii atrag atentia ca aceasta varianta este mult mai contagioasa, ceea ce poate duce la un numar foarte mare de imbolnaviri.

Varianta Arcturus a fost  depistata si in Marea Britanie, unde numarul de infectii este in crestere. Varianta a mai fost depistata in SUA, Australia, japonia, Africa de Sud, Israel, germania, Spania, Thailanda, China, dar si in alte tari de pe glob. 

Conjunctivita asociata cu varianta Arcturus

Prof.dr. Emilian Popovici, vicepresedintele Societatii Romane de Epidemiologie, a explicat pentru adevarul.ro ca noua varianta „evolueaza clinic la copii cu febra si tuse la care se adauga pentru prima oara legat de subvariantele Omicron afectarea oculara sub forma de conjunctivita”, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea