Social

# provizii hrana #populatie #china #avertisment

China, avertisment ingrijorator pentru populatie. Apel pentru rezerve de hrana. Situatie fara precedent

Oficialii din guvernul de la Beijing au facut un apel ingrijorator catre populatie si, totodata, situatia este una fara precedent. S-a cerut cetatenilor sa faca rezerve de hrana. In aceasta perioada, China se confrunta cu o reparitie a unor focare sporadice de Covid, care perturba comunicarile.

 

Intr-un anunt postat luni seara pe site, Ministerul Comertului indeamna "gospodariile sa stocheze o anumita cantitate de produse de prima necesitate pentru a face fata nevoilor zilnice si situatiilor de urgenta". Anuntul nu precizeaza motivul acestui apel si nici daca tara este amenintata de o penurie alimentara.

Ministerul Comertului face apel de asemenea la diferite autoritati locale sa faciliteze productia agricola si fluxurile de aprovizionare, sa monitorizeze rezervele de carne si de legume si sa mentina stabilitatea preturilor.

La apogeul pandemiei de COVID-19 in China, la inceputul lui 2020, lanturile de aprovizionare au fost perturbate de intrarea in carantina a mai multor zone din tara si de blocarea multor axe rutiere.

China a fost lovita de asemenea in aceasta vara de inundatii care au perturbat productia agricola si au dus la majorarea preturilor. Schimbarile climatice risca sa duca la cresterea frecventei acestui tip de catastrofe naturale.

China este deja primul importator mondial de produse alimentare, o situatie care o face vulnerabila la tensiuni diplomatice, cum sunt cele in desfasurare cu mari furnizori precum SUA, Canada sau Australia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea